Healing?

Läste nyligen om en häst som hade fått healing och utan att veta några närmare detaljer så kände jag…ska vi kalla det SKEPSIS för att uttrycka mig det mildaste jag kan.

Har ni någon erfarenhet från detta och kan berätta mer?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. S

    Min första foderhäst som jag hade 1997 stod I ett stall hos en tjej som hade lite ”skumma” saker för sig. Bla healing. En dag när jag tog in honom från hagen var han tjock I ett ben av ett litet sår. Detta provade hon såklart att heala. Trots att jag bara var 19 år så antog jag att det inte skulle hjälpa men att det iaf inte gjorde skada så hon fick väl hållas. Kan meddela att det inte blev ngn skillnad alls. Och sen skötte jag om såret som man brukar.

    Svara
  2. Jessica

    Det enda som finns på det området är personliga (inte mina privata alltså) erfarenheter- men inga som helst vetenskapliga bevis, så jag skippar de behandlingsmetoderna

    Svara
  3. Prick

    Jag tror att healing fungerar på människor som VILL bli healade :). Av den anledningen att om man tror på något tillräckligt mycket kan placeboeffekten vara fantastisk.

    Av samma anledning tror jag inte det fungerar på djur. Det fanns en kvinna i närheten som för länge sedan ”hjälpte” en bekants häst. Jag skulle säga att det var verkningslöst men både kvinnan och min bekant hävdade att skadan på hästen läkte mångdubbelt fortare än normalt. Nåja, hästen blev frisk och alla var glada.

    Svara
  4. Jennifer

    Det beror kanske på vad man menar med healing, för mig handlar det inte om att läka sår och fysiska skador. Den som sett en riktig healing utföras förstår att det fungerar då det brukar synas väldigt tydligt på hästen. Har även fått healing själv men tycker det är svårare att bedöma p g a placebo och ens egna tankars kraft. Men på hästen kan det inte vara placebo. Dock finns det nog många som säger sig kunna healing som inte har en aning om vad de sysslar med tyvärr.

    Svara
  5. Birgitta

    Jag skulle aldrig betala för det men om någon ville göra det gratis fick de gärna göra det i rent ”nyfikenhetssyfte”.

    Svara
  6. Linda

    Japp. Min häst har fått healing oxå jag var sjukt skeptisk om inte helt ”pfft det där funkar ju aldrig”
    Varenda gång. Fast det lustiga är ju att det gjorde det.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>