Torsdag- dumma Birgitta

En bidragande orsak till att jag rider på oftast minst sagt udda tider är att jag tveklöst föredrar att rida ensam.

Och detta i sin tur beror på att jag gissar att jag har mycket lättare än ”gemene ryttare” för att på olika vis störas och distraheras av andra ryttare- i stället för att koncentrera mig på mig själv och min häst lägger jag för mycket fokus på hur andra rider och inte rider osv. Jättedumt….jag vet.

Och idag blev en sådan dag, oturligt nog dessutom när det var träning för Christina.

Jag tyckte att ”alla” (obs 3 ekipage!!!) red i vägen för mig hela tiden (vilket de så klart inte gjorde) och att en av hästarna var väldigt istadig idag (samma häst har dessutom sparkat Vicke en gång) gjorde inte saken bättre.

Koncentrationen på ridningen blev i botten och irritationen på toppen- sorgligt men sant.

Nåja…Birgitta 6 år får väl skylla på att man inte alltid kan vara på topp…

Fick med mig en bra övning idag i alla fall, den kändes som ett bra sätt att bryta diagonalslutorna innan Vicke raglar iväg som en sjösjuk orm åt alla håll.

Istället för att rida många steg i slutan och tills det som sagt inte ens går att SE att det ska föreställa en sluta så ska jag bara rida ett fåtal steg, därefter rida rakt fram i öppna några steg, sedan prova 3-4 steg i diagonalsluta igen, sedan ny öppna osv.

På så vis hinner kvalitén inte försämras och dessutom är det JAG som styr när rörelsen ska avslutas.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Jag har tränat upp mitt tålamod och att kunna fokusera på ridningen då jag allt som oftast tränar samtidigt som tränarens 7-åriga dotter rider sin ponny, inte sällan någon tömkör/longerar sin häst samt att det även förekommer några fler ryttare. 🙂 Men ibland är vi helt själva förutom barnet då. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag tycker själv att jag är hur fjantig som helst i dessa lägen- givetvis ska man kunna samsas flera i ett stort ridhus.

      Och folk brukar försöka visa hänsyn när man rider lektion; de vet ju att det är 350 kronor det handlar om och en begränsad tid man har på sig mot om man rider för sig själv.

      Svara
  2. Emelie

    Jag funkar precis tvärt om. Jag är så fokuserad på min uppgift att jag inte märker av övriga i ridhuset. Inte helt bra då det ibland nästan slutar i kollisioner.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>