Fredag- kul, kul, kul

träna

Gårdagens supmupps-Birgitta kunde idag tack och lov ersättas av hennes långt gladare och nöjdare tvilling och anledningen till det stavas LYCKAD TRÄNING.

Vicks och jag var hos X och visade upp oss och fick faktiskt en del beröm för förbättrad trav sedan förra veckan.

Vi hade en givande diskussion kring varför jag inte fått så höga procent tidigare (för låg form, springig häst) och hur jag måste rida för att ändra detta (inte rida fortare än vad Vicke orkar gå i balans och titta efter nackstycket).

Och som jag själv sa så förstår  jag först nu, när jag ser nackstycket i hur för låg form jag ridit tidigare.

Om någon hade frågat mig hur jag spontant tycker att det känns när jag rider för X hade jag först svarat ”för långsamt” men både förra veckans film och X själv har absolut övertygad mig om att det inte alls ser ”såsigt” ut utan tvärtom mycket bättre än om hästen bara pinnar iväg.

Och nu känner jag även själv att det inte går för sakta utan att det är så det måste vara 🙂 !

Fick göra en nyttig och avslöjande övning som jag tänkte dela med mig av:

Uppridning på medellinjen i galopp och därefter avbrott till samlad skritt i X steg (som man bestämmer sig för i förväg, tex 4) och därefter ny galopp.

Vicke ville svaja åt både vänster och höger och det var verkligen inte helt lätt att hålla honom rak och framför allt inte när jag bara hade tex 4 steg på mig. Men så görs dom enkla bytena tex så man måste ju kunna hålla sig till få steg och ändå få en bra fattning så det var nyttigt att träna på.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Så kul att det går framåt! Måste fråga , löshoppar du nånting fortfarande? Inte sett nåt bloggande om det på ett tag.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag har valt att vänta med hoppningen efter den sega hältan i våras.

      Och när jag väl börjar hoppa igen (måste köpa en hoppsadel först, sålde Kreons eftersom den inte passade) kommer det att bli uppsuttet- det ger mig mer.

      Att Kreon hoppade på töm så mycket var för att han var för läskig (sparkade bakut bla) att hoppa uppsuttet.

      Svara
  2. JohannaB

    Vad kul!!
    Visst är det härligt att få se film på ridningen? Det är så mkt lättare när man själv får se hur det egentligen ser ut, tycker jag 🙂

    Svara
    • JohannaB

      Få se sin egen ridning på film alltså, nog för att det är kul med andra men givande i utvecklingssynpunkt är det nog sig själv man bör granska

      Svara
      • Birgitta

        Instämmer helt. Såg på de filmsnuttar som togs förra veckan att jag även måste tänka på sitsen- den har alltid varit min Akilles-häl och var ett tag riktigt usel (med Archie som jag fick rida som en galning för att han skulle röra sig) och ett tag helt ok (med självgående Kreon).
        Nu har jag ”förfallit” lite igen och det var MKT bra att se det på film.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>