Måndag- tömkörning, biltvätt och en eventuell förkylning

I morse blev det tömkörning, ofta bortprioriterat framför de uppsuttna dressyrpassen men alltid lika trevligt.

Vicke är, precis som mina tidigare hästar väldigt lätt att tömköra och det är dessutom bra att titta lite på sin häst från marken och se eventuella skillnader i de olika varven osv tycker jag.

Idag blev det lite sidvärtsförflyttning, en del tramp-embryon och en härligt framåtgripande galopp som motvikt till den samlade han har fått gå i den senaste tiden.

På jobbet anade jag ett av  de omisskännliga tecknen på en annalkande förkylning (mycket vagt halsont) och hastade snabbt iväg till apoteket för att köpa Esberitox.

Detta naturläkemedel har jag faktiskt lyckats häva flera begynnande förkylningar med tidigare trots initial skepsis- vi får väl se hur det hela utvecklas den här gången.

Jag tillhör dom som är förkylda i veckovis med tillhörande nässpraysmissbruk om jag väl blir sjuk så jag vill  verkligen undvika detta till varje pris.

Efter jobbet blev det sedvanligt stallbesök och jag kunde konstatera att Vicks verkligen njutit av dagens soliga och för årstiden varma väder.

Han hade rullat sig för ovanlighetens skull och det gör han aldrig om det är för geggigt i marken vilket är väldigt tacksamt.

Så har faktiskt alla mina hästar varit till skillnad från en del stallkamraters djur som har kunnat lägga sig i vilka lerhögar som helst och riktigt gnugga in skiten.

Innan jag åkte hem för dagen ägnade jag en liten stund åt ett eftersatt projekt- tvätt av min bil som såg ut därefter.

Men efter en rejäl tvagning är den as good as new igen den gamle kämpen och det är alltid en trevligare känsla att sitta i ett rent fordon tycker jag.

image

En kär gammal vän!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>