11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Usch nä, det där ser ont ut. Har sett bilden ngr gånger brukar tänka det kan inte vara ngn hästmänniska med de där naglarna.

    Svara
    • Birgitta

      Gillar personligen inte så långa naglar (klor!) oavsett om man är hästtjej eller inte men nog ser jag dom i hästmiljöer.

      Svara
      • Anonym

        En hästmänniska gör mer än bara rider och leder en (egen) häst till och från hagen.

        En hästmänniska ”kan häst” och klarar av att hantera olika typer av hästar, unga odågor och stirriga hingstar, är inte rädd att hugga i och lastar strö och foder, stolpar om hagarna och rensar avlopp, slår på tappskor, byter däck på bilen och lagar skottkärran.

        En hästmänniska lindar iofs inga linor om fingrarna men jag vet att olyckan kan vara framme och är den det i dubbel bemärkelse kan det förstås ge svåra konsekvenser.

        Men tro mig, en hästmänniska har inte de där naglarna. Inte ens i Skåne 😀

        Svara
        • Minstral

          Absolut finns det hästmänniskor med sådana naglar, det har jag sett ofta.

          Svara
          • Birgitta

            Som sagt; jag också. Sedan beror det på vad man lägger i ordet ”hästmänniska”. Jag gör i princip allt som Anonym räknade upp utom att slå på tappskor.

            Idag är det otroligt vanligt med ”fejk-naglar”, känns ibland som att varannan kvinna har det.

          • Prick

            Nåja, vi har olika definitioner på hästmänniska. ”Min” hästmänniska skulle inte klara en dag med sådana naglar. Att hålla på med hästar (äga/rida etc) gör ingen hästmänniska 😉

          • Minstral

            Jag fattar inte vad du menar riktigt Prick? Jag vet många som gör allt det du beskriver med dessa naglar och även de som bara rider och borstar. Oavsett så leder båda sorternas ”hästmänniskor” hästar och det var det inlägget var avsett som, en varning att inte linda grimskaftet runt handen. Det var inte ett inlägg som var till för att du skulle visa hur duktig du var och definiera vad en hästmänniska är. Jag tror det är få av oss som kan svära oss fria ifrån att vi någon gång har lindat ett grimskaft runt handen. Ja förutom den RIKTIGA hästmänniskan Prick då :/

  2. Prick

    hm, jag måste ha raderat mina uppgifter… skrev ett svar som antagligen blev anonymt, det var inte meningen!

    Svara
  3. Linda

    Jag läser en blogg där en hästägare har VÄLDIGT tillpiffade naglar. Jämt. Så jodå. Men det kräver väl att man lägger tid och pengar på det.
    Bilden fö: aaaaj!

    Svara
    • Birgitta

      Linda:

      Kanske inte spelar dig någon roll men ett tips är att du skriver en mailadress när du postar inlägg på bloggen (adressen syns inte mer än hos mig). På det viset publiceras dina kommentarer automatiskt efter andra gången du uppger samma adress- annars måste jag först godkänna dom 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>