Måndag- ny vecka, nya möjligheter

Bra start på veckan och dagen; ett dressyrpass med Vicke i ridhuset strax efter 06.00.

Om träningen som sådan finns väl inte så mycket att säga utan att tjata om sådant jag skrivit om många gånger förut- vi gör de sedvanliga ”sakerna” och det går framåt med små, små steg.

Eller små och små steg….målet är snarare att få ut steget ännu mer och med ökad bakbensaktivitet och schwung och det känns bättre och bättre.

Efter jobbet var jag tillbaka i stallet men ägnade faktiskt inte så mycket tid åt Vicke utan la några extra minuter på Messy i stället.

Det blev borstning och lite gos innan jag styrde kosan hemåt till en väntande semla 🙂 .

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Hej! Du rider ju ofta väldigt tidigt på morgonen. Gjorde jag oxå för måånga år sedan och då blev det rabalder över att hästarna inte ätit frukost än! Hur ser du på saken? Själv såg jag inga problem med det men det var jag nog ensam om vid den tidpunkten. Hur gör ni andra läsare?

    Svara
    • Birgitta

      Jag fodrar ju alla hästar (7) i stallet så fort jag kommer (mellan 05.30 och 6.00). Vicke får kraftfoder och lite hö medan jag mockar, strör, hämtar hans saker osv så han hinner väl äta i en halvtimme. Resten äter han efter passet.

      Så har jag gjort med alla hästar i över 20 års tid utan minsta problem.

      Problem kan det väl bli om man står i ett väldigt litet stall där hästarna ser allt och man INTE ger dom mat. Då kan det säkert bli lite oroligt.

      När jag stod på ridskolan var det faktiskt ingen häst som brydde sig det minsta men däremot en del okunniga hästägare som inte hade något bättre för sig än att (avundsjukt?) gnälla över att jag red medan de låg och sov.

      Hästarna struntade i att min häst åt och de fick själva mat ungefär en timme senare av ordinarie personal. Jag kunde liksom inte fodra över 50 hästar….

      Svara
  2. Linda Ferne

    Ok! Där jag stod ”fick ” man inte ge foder själv (privatstall)… Där jag står nu har vi samma lösning som du. Kommer vi väldigt tidigt fodras alla hästar av oss tex när det är tävlingsdag osv funkar finfint !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>