Nytt på min önskelista!

Minns ni hur glad jag var när jag upptäckte att jag kunde sladda vår utebana med en gigantisk järnbalk som vår stallägare hade stående utanför banan?

Min bil drog den så fint efter sig och jag njöt av utsikten 🙂 .

Därefter ville jag utöka min maskinpark 🙂 med en HARV och fick en av en bloggläsare (!) lagom till min födelsedag i oktober.

När våra hagar började bli leriga skojade jag med stallägaren och sa att jag då önskade mig någon form av VÄLT som jag eller Vicke 🙂 kunde dra- detta för att jämna till hans hage inför stundande frost-nätter.

Stallägaren trodde inte alls på min idé (konstigt va 🙂 ? ) utan kom med argument för varför det inte skulle gå att dra något så tungt i djup lera men om, jag säger OM det skulle gå har jag hittat det perfekta redskapet, se nedan.

Välten finns hos en av mina grannar så vem vet…..det kommer fler födelsedagar 🙂 !

image

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Passa bara vädret när du ska välta så går det nog bra. T ex så fort det börjar bli lite upptrampat. Är det redan 10-15cm blöt lera så blir det snart ogjort arbete. Håll koll när leran håller på att frysa, då vältar du och kan få en fin jämn hage som håller sig slät ett tag iaf…

    Svara
  2. Linda

    Har ni inte dränerade och grusade hagar?Känns som ett måste när man har småhagar i det Skånska vädret 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Vår stallägare försöker aktivt att underhålla våra hagar efter bästa förmåga, exempelvis genom att gräva ur dom och fylla på med asfaltkross vid ingångarna.

      Men jag konstaterade för några veckor sedan att den skånska myllan verkligen är svår att få bra ordning på- så vida man inte lägger ner kopiösa summor på underhållet och detta ska ju betalas av ”någon” vilket jag undrar hur många inackorderingar är villiga att göra.

      Jag besökte då en mycket fin anläggning som såg både genomtänkt och påkostad ut men när jag såg hagarna hajade jag till.

      Trots att anläggningen var belägen på en rejäl höjd och hagarna var mycket stora såg allihop ut som om någon hade djupharvat dom så mycket det bara gick och därpå hällt tusentals liter över sörjan.

      Jag undrade i mitt stilla sinne hur många hästar som lyckades behålla skorna på en hel skoperiod med sådana hagar- själv hade jag haft megaångest över att ens släppa in Vicke där en liten stund.

      Och att GÅ/ springa i så djup lera/ dy, med eller utan sko….brrr….jag ryser….

      Så det är inte alltid det hjälper med stora hagar heller och att hårdgöra mindre diton kan bli en kostsam affär som jag som sagt undrar hur många som vill/ har råd att investera i.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>