Att hitta BRA personal är inte lätt….

 

Läser följande på Facebook:

Hästskötare & Stallpersonal sökes.

Du ska INTE:

1. Obehindrat peta dig i näsan och äta upp det som fastnar på fingret varje gång du drömmer dig bort eller håller på med din mobil.

2. Klia dig i arslet innanför byxorna och sen lukta & smaka på fingrarna flera gånger om dagen.

3. Strunta i din medicin (så du flippar ur) bara för att dölja faktumet att du måste medecinera.

4. Skälla ut saker, Gapa på allt från tvättställ till sopborstar med allsköns svordomar så snart du tror att du är ensam i stallet.

5. Klä dig i något du växte ur för 25 kilo sedan så bukvalkarna hänger ner över dina trasiga shorts när vi är på tävling.

6. Börja dagen med att fundera ut vilken sjukdom du skall ha & prata om idag och sedan bli omväxlande skitarg, Paralyserad och gråta när du blir rekommenderad att gå till en läkare.

Jag har redan haft dessa personalegenskaper och söker därför testa något helt nytt. ( Det tragiska är att detta är helt sant).

 

Och det tragiska ENLIGT MIG och även om ovan kan tyckas väldigt roligt skrivet är att det säkert är som denne arbetsgivare skriver, mer eller mindre.

Jag har själv sett både det ena och den andra under de 30 senaste åren och tillskriver det DELVIS det jag tidigare ondgjort mig över på bloggen; att en hel del ungdomar som fötts upp under denna tid är både klena och ouppfostrade. Kanske var deras föräldrar för busy med att förverkliga sig själva eller så var/ är de själva klena och/ eller ouppfostrade- det låter Birgitta 72 år vara osagt men de har inte gjort ett good enough arbete.

Men vad säger ni som läser?

Har arbetsgivaren ovan haft EXTREM otur och har ni aldrig hört talas om något liknande eller känns en del igen?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Å ena sidan håller jag med om att ”dagens ungdom” (dit jag nästan räknas själv, som född på sent -80-tal) generellt inte har uppfostrats med arbetsmoral – det curlas och ursäktas in absurdum. Å andra sidan brukar jag alltid tänka att arbetstagaren speglar arbetsgivaren; om denne har återkommande problem med anställda som inte uppfyller kraven, så är densamme uppenbarligen inte så bra på att rekrytera. Lite ”man får vad man betalar för”, alltså. Förstås en yxig filosofi, men enligt min erfarenhet stämmer den förvånansvärt ofta.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår vad du menar och är benägen i att instämma i att det i alla fall kan vara EN orsak om man ständigt får ”dåliga arbetstagare”: att man som arbetsgivare gör en dålig selektering.

      Eller så finns det…Gud förbjude inga bra hästskötare att få tag på???

      Jag tycker att min egen chef alltid lyckas väldigt väl när hon nyanställer men det kanske som sagt beror på flera faktorer; både att hon är bra på att välja ut lämpligt folk men kanske också att det finns ett mycket större urval av bra arbetstagare inom mitt yrkesområde?

      Svara
      • Frida

        Det finns nog många duktiga hästskötare men de byter jobb illa kvickt när det som erbjuds är jobb och jour dygnet runt för några (svarta) tusenlappar i månaden. Man får vad man betalar för helt enkelt. Angående lata ungdomar så har det väl alltid varit så att den äldre generationen klagar på den yngre. Visst tycker jag att ungdomar är lata ibland, fanns en hel del sådana i min generation också. De flesta skärper till sig när verkligheten kommer ikapp. De som vi klagar på idag kommer att klaga på samma sätt när de blir äldre. Bara så det funkar….

        Svara
  2. silverbjälke

    Jag hoppas det är extrem otur, Men faktum är att min förhoppning på den unga människan och min syn på den ”normala” människan har fått sig en törn.

    Det verkar som att nästan alla under 25 är bortklemade, ouppfostrade och bekväma utan eget ansvar. Är tex diskbänken kladdig och det står disk på bordet så är man INTE klar i köket, Men fråga 10 20åringar om de är klara så svarar 9 av dem – JA ändå..

    Svara
  3. LenaB

    Jag måste häpnas lite över vad denna arbetsgivare har haft för personal. Kan detta vara vuxna, utbildade och friska personer?! Var i hela världen har denna person rekryterat sina medarbetare???
    Varje år utexamineras en hel drös med ungdomar från våra hästutbildningar i Sverige – inte kan väl den stora massan av dem vara näs-och rumppetande, illa klädda, kroniskt sjuka med labilt humör???

    Svara
    • Liv

      Jag håller helt med dig Lena! Jag som ändå anser mig inte vara helt världsfrånvänd och blåögd undrar verkligen om det som personen ovan skrivit gäller fullt friska, mentalt sunda och stabila personer. Jag tycker att jag har sett en hel del och då ska tilläggas att jag aldrig någonsin sett en människa på daglig basis (alltså flera gånger per dag) medvetet stoppa ner sin hand innanför trosor och eller kalsonger för att sedan smaka eller lukta på det som fiskats upp. I min värld är detta REN satir. Jag tycker snarare det är tragiskt att man går på det som står i texten. Att det hör ungdomen till att vara slarvig och att det hör äldre generationer till att klaga på ungdomen (ack och ve det var bättre förr …), det är väl sin sak (och så har det väl alltid varit). Men som sagt, texten ovan gissar i alla fall jag är skriven på ren och skär satir.

      Svara
      • JohannaB

        Och jag skulle ALDRIG ta anställning hos en arbetsgivare som formulerade något liknande offentligt eller än värre om det där ska föreställa en jobbannons….
        Vilken hemsk människa det verkar vara, och det är inte utan att jag undrar om den person som formulerar en annons (eller FB-inlägg) på det där sättet har alla hjärnceller på rätt plats?
        Jag ska dessutom tillägga att jag är arbetsgivare och alltid har 3-5 ungdomar (från 15 till 21 års ålder ungefär) anställda och de är pigga, glada, ambitiösa och jobbar som sjutton.

        Svara
        • Anna-Kajsa

          Precis. Vem vill jobba hos någon som uttrycker sig så nedvärderande? Har man varit missnöjd med någon anställd får man väl ta det med den personligen.

          Svara
          • LenaB

            Håller med! Hela den här grejen verkar oerhört konstig… Som arbetsgivare skriver man väl för jösse namn inte så!! Och kanske säger texten mer om den personen än om de som varit anställda? Svenska hästskötare är väl ändå kända för att vara både arbetsamma och duktiga. Nu har jag ju ingen som helst aning vem denna person är men det verkar väldigt märkligt, både det denna skriver och ATT skriva om det öht!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>