Onsdag- nytta och nöje

Dagens träning för X ägde rum på en annan anläggning än hans egen, i ett stort och vackert ridhus med perfekt fibersandsunderlag och en helt ny miljö för Vicks- perfekt ur träningssynpunkt.

När det slamrade utanför ridhuset (man fodrade) blev han ganska spänd och det var väldigt nyttigt att kunna träna på trots detta- det är ju just detta spända som inträffat på tävling flera gånger.

Idag red vi många linjer ur MSV C:1 programmet och X gav mig en hel del tips på vad jag ska tänka på för att få det att se så bra ut som möjligt.

Exempelvis får jag inte svänga för tidigt efter de enkla bytena- det gäller att rida rakt fram mot långsidan utan vingel, något även Christina drillat mig i.

Och nu när det var lite extra spänt pga ny miljö blev det avsevärt mycket svårare att rida mot långsidan där det lät utifrån men det är ju sådana ”detaljer” som kan sänka ett från början bra betyg helt i onödan.

Åter ”måste” jag glädjande nog konstatera att det känns bättre och bättre på träningarna- det är för betraktaren säkert inga sensationer (även om också X tycker att vi har förbättrat oss) men så länge det går åt rätt håll så att säga så är jag nöjd. Och som jag brukar tjata om så är det ju även SUPERROLIGT att träna- icke att förglömma 🙂 .

hippson

Fint, eller hur (lånad bild från nätet)?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>