Tisdag- så kan det se ut

Även idag blev det dressyr i ridhuset och jag red på samma vis som jag har gjort de senaste veckorna.

Efter att ha skrittat och då flyttat Vicke i sluta och skänkelvikning lite kors och tvärs travar jag under lättridning och fortsätter då med sidvärtsförflyttningar på olika linjer men mest utmed långsidorna.

När detta känns bra börjar jag galoppera och startar då med den förvända galoppen och de enkla bytena.

Efter detta brukar jag göra lite galoppombyten utmed långsidorna och när också detta känns bra så fokuserar jag på traven.

I trav blir det också lite skolor och skänkelvikning utmed långsidorna samt försök att variera tempot några steg i taget.

Antingen avslutar jag passet efter detta eller så tar jag ytterligare någon minut i förvänd galopp, gör eventuellt någon ökning och/ eller något enstaka byte- galoppen brukar i dessa fall kännas riktigt, riktigt fin.

Ja, ungefär så här kan det se ut med några smärre variationer och med skrittpauser inlagda här och där.

Målet är att det ska förflyta ca 50 minuter från det att jag sitter upp tills jag hoppar av, ibland kan det bli 55 minuter men har jag ridit i 60 kan det kännas som att jag borde ha slutat någon minut tidigare- då kan den under passet uppåtgående kurvan börja dippa och det vill jag helst undvika.

Förresten är det nästan alltid av godo att diskutera olika saker på bloggen; för några veckor sedan ”långkalsonger under ridbyxorna”.

Jag påstod ju att det nog skulle kännas ”korvigt” men efter att ha provat kan jag konstatera att det går hur bra som helst!

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Såg sköna ut men jag tyckte de var dyra.

      Jag har 3 par som jag alternerar mellan och inget par har kostat mer än 50-100:–.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>