Fredag- rätt väg

fredag

Idag var det äntligen dags att träna för X igen och denna gången fokuserade vi på linjerna ur LA:3 och MSV C:1-programmen som är de klasser jag oftast jag tävlar.

Det ska bli intressant att se hur jag ”får till” de enkla bytena nästa gång jag ska visa dom på tävling för detta är något jag har tränat ganska mycket på och idag kändes de riktigt bra.

De enkla bytena består ju av så många moment som alla måste klaffa; man ska vända upp, göra en mjuk avsaktning precis på medellinjen, inte skritta för många steg och sedan fatta ny galopp  rakt fram och utan att svänga av för tidigt mot nästa långsida.

X bannade mig för att jag red både slarviga vägar i allmänhet och hörnpasseringar i synnerhet och det är ju också sådant som ”kostar” när man tävlar.

Och med de andra hästarna fick jag alltid höga betyg på vägarna så det handlar ”bara” om att jag också med Vicke skärper mig även om han gärna spänner sig och då också vill gira lite hit och dit.

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Just nu tränar jag bara för X.

      Det blev för mycket pengar att lägga på träning (vissa månader upp emot 4000:-) och jag behöver spara pengar till en ny bil då nuvarande är 15 år och ju inte lär hålla för evigt.

      Svara
  1. My

    Åh, det där är precis samma som jag fick på senaste E-träningen… Jag KAN också rida ordentliga vägar men har blivit slapp och låtit Luz gå lite som han behagar, skyggar han så har jag inte brytt mig utan bara ridit vidare, men nu ska jag RIDA hela tiden för han gör det inte för att han är rädd utan bara för att slippa jobba 😉

    Svara
    • Birgitta

      Jo, jag har absolut blivit väl ”slapp” med vägarna *skäms*, verkligen onödiga poäng att ge bort på tävling och viktigt även på träning så klart.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>