Tips på billiga ridskor

Efter att ha läst ett inlägg om ridskor på Miranda Kedbäcks blogg fick jag ett annat tips om en billig ridsko som jag bestämde mig för att köpa.

Skorna levererades redan dagen efter beställning och efter att ha gått i dom någon dag och ridit ut i dom en gång är jag redo att avge ett omdöme:

Mycket skön sko som är väldigt lätt att ”hoppa i” och priset kunde väl knappast varit lägre.

Gissningsvis lär skon inte hålla i de 10 år som en del ridskoanvändare påstår att de har haft sina skor men ärligt talat VILL jag inte ha samma skor i flera år.

Just när det gäller ridskor skiftar min smak väldigt; vissa år vill jag ha bruna, andra år svarta. Och min smak gällande om ridskorna är ”nättare” eller grövre i utförandet varierar också (dessa skulle jag säga är nätta).

image

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Miranda Kedbäck

    De där var ju supersnygga i verkligheten! Min smak just nu lutar åt de nättare varianterna. Jag är ganska kort med rätt stora fötter och man vill ju helst inte klampa runt som bigfoot. 😉 Fortsättning på min spännande skojakt: Jag var inne på Hööks, men det var tyvärr inga där som jag eller mina fötter gillade. Råkade däremot hoppa i den dyrare varianten av Ariat-skorna (för 2300…..) och de satt förstås som smäck. Suck

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det fattas väl bara att skor för 2300:– INTE skulle sitta som en smäck 🙂 !

      Men jag skulle inte ”klara” att köpa så dyra skor att gå och mocka i, ta in hästar från hagen, gå ut med hunden osv.

      Jag vill ha skor som jag inte behöver känna att jag är hysteriskt rädd om för att de har kostat så mycket och orkar inte heller gå och putsa på vardagsskor var och varannan dag.

      Svara
      • Miranda Kedbäck

        Det är precis mitt problem. Jag vill verkligen inte heller lägga så mycket pengar på ett par mockningsskor, haha. Känner jag mig själv rätt så kommer det sluta med att jag inte köper några skor alls och mockar i slitna Converse kommande halvår.

        Svara
  2. Stina

    Jag skulle aldrig köpa ett par skor i konstläder utan föredrar äkta läder och uppbyggda med en bra sula. Jag har haft mina ariat varje dag i 4 år, tar man hand om dom håller dom i många år och man slipper många problem som kan komma med dåligt uppbyggda skor 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ja, som tidigare nämnts så beror det ju på vad man är ute efter.

      Om jag hade sökt skor som jag skulle gå i många timmar om dagen och/ eller som jag hade velat ha i flera år hade jag också satsat på kvalité.

      Har sådana skor och stövlar i jobbet tex och en del har jag haft i 5-6 år och de är fortfarande jättefina.

      Fast just ridskor är jag inte så rädd om och ser som ”slit-och-släng” eftersom de utsätts för allt möjligt; gödsel, lera osv och jag INTE orkar putsa på dom dagligen. Jag går ju inte heller i ridskor mer än kanske 1 högst 2 timmar i taget så att de ska vara anatomiskt ultimata känns inte heller som prio 1- bara de är bekväma.

      Svara
      • Stina

        Ja men absolut 🙂 Dom du köpt var dock riktigt snygga och 1-2 timmar eller vara i stallet en hel dag är så klart stor skillnad. Sen har jag problem med ryggen som blir sämre med dåliga skor så då får man prioritera:)

        Svara
    • Miranda Kedbäck

      Jag blev nyfiken på om du har ett par Ariat med dragkedja och i så fall hur den står sig år ut och år in? Hööks-varianternas dragkedja går ju sönder efter ett (kort) tag och glider ner när man har dem på sig. Vore väldigt synd om man köpte skor för flera tusen som sen inte funkar bättre än ett par för några hundralappar.

      Svara
      • Stina

        Jag har inte haft några problem med min dragkedja på ariat:) Ser dock alltid till att rengöra dom när dom är smutsiga, även dragkedjan 🙂

        Svara
    • Malin

      Håller med dig. Skulle inte vilja byta ut mina ariat. Skönaste skorna som finns! Att de är grymt snygga gör ju inget heller 🙂

      Svara
  3. Minstral

    Jag har ett par som ser ut precis som de, dock är de i läder och inte samma märke, köpte dem i Gbg och jag är supernöjd med dem! Var inte heller jättedyra. Anledningen till att jag köpte från början var att jag fick skoskav och var bara tvungen att ha ett par nya skor. Ariat är ju supersnygga, men dyra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>