Måndag- lång hals sökes

Även i morse följde jag mitt numera ganska invanda ”dressyrprogram” som börjar med galopp i olika former efter uppvärmningen och slutar med traven och eftersom jag har berättat om detta många gånger ordar jag inte mer om det.

Idag försökte jag tänka ännu mer på det som jag har fått kritik på flera gånger då jag tävlat; att Vicke stundtals går med kort hals och bakom lodplan.

Jag tycker att det är väldigt svårt att få fram halsen optimalt och med rejält stöd och så har det varit sedan dag 1 sedan jag köpte Vicke- han fäller gärna in huvudet och blir otroligt lätt i handen.

Men jag gör så gott jag kan och försöker länga ut halsen på olika vis, uppresande tygeltag när huvudet åker in är ett sätt, att rida med korta tyglar och liksom försöka ”inbjuda” till stöd längre fram och givetvis jobba mycket på att så mycket vikt som möjligt hamnar på bakbenen.

En kommentar

  1. Elizabeth

    Ha ha den kommentaren får jag ofta. Kalle har ju en väldigt grov o kort hals. Domaren: länge hals mitt svar operation krävs.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>