Tisdag- swing-hjälp

image

Eftersom det låg 7 kvarlämnade bommar på marken när jag kom till ridhuset i morse bestämde jag mig snabbt för att försöka dra fördel av dessa.

Själv har jag sällan tid att dra fram ”extra-material” på vardagarna men finns det något som jag kan utnyttja så brukar jag passa på.

Efter sedvanliga galoppövningar övergick jag som vanligt till travarbetet och red över bommarna ganska många gånger och tyckte att jag denna gången fick till bra rygg-swing när Vicke travade över dessa.

Jag har ju ridit över bommar på marken många gånger förut men inte tyckt att jag fått någon direkt ”effekt” av arbetet- Vicke har mest travat igenom serien gång på gång utan att jag har känt att han har tagit i lite extra eller jobbat mer med ryggen.

Men idag insåg jag att jag tidigare har haft för kort avstånd mellan bommarna (runt 120-130 centimeter) och att det behövdes runt 1, 5 meter för att det rätta ”dragläget” skulle infinna sig.

För så är det ju; är avståndet för kort behöver hästen inte ta i och är det ganska mycket för långt får man mer en träning i att hästen LÄNGER sig vilket förvisso också kan vara bra att träna på.

Men för Vicke verkar alltså 1,5 meter var lagom om jag vill få ryggen att swinga och hästen att arbeta ”uppåt”, ska jag träna på längningar får jag nog öka avståndet mellan bommarna i alla fall ytterligare 20 centimeter. Jag får väl prova mig fram för just längningar är också något som vi behöver förbättra mycket.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>