Ja, hur tänker man ?

Hittade nedan bild med tillhörande text på Facebook igår och även jag har funderat över detta fenomen många gånger och även nämnt det på bloggen tidigare.

Varför plocka upp hundbajs i en påse om man sedan slänger påsen rakt ner på marken?

Förklara gärna!

bajs

IDAG HAR JAG PLOCKAT 172 PÅSAR FÖRPACKAD HUNDBAJS
PÅ EN STRÄCKA AV 2,5 KM. PLASTPÅSAR SOM DET TAR NATUREN
20 ÅR ATT BRYTA NER.

HUR TÄNKER DU ????

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Obegripligt, ackligt och pantat! Jag menar, en bajshog utan pase formultnar ju snabbare an en i pase! For ovrigt sa har jag forstatt att folk anvander argumentet ’jag plockar upp pasen pa hemvagen’ som forklaring – men bevisligen GOR de ju inte det! Har ar det aven vanligt att hanga pasen i en buske – sa det blir alltsa buskar med en massa bajspasar hangandes pa grenarna?!?!??! Fy tusan. Kan man inte bara HALLA PASEN I HANDEN medans man gar, tills man kommer hem/passerar nan soptunna?! Sen blir jag sur pa folk som anvander icke nedbrytningsbara plastpasar, gissningsvis for att de ar for snala eller lata for att kopa dylika, sa de tar vanliga plastpasar eller bloj-plastpasar istallet.

    Svara
    • Birgitta

      Jo, det där med att ”jag tar det på hemvägen” är ett mycket vanligt argument som jag dock inte köper för fem öre. Ungefär som de som vill ta upp hästskit från stallgången 1 timme efter att hästen skitit. Varför ska andra behöva se/ lukta på skiten under tiden? Och varför ska en bajspåse ligga och vänta på marken? Nej, fortfarande obegripligt.

      Svara
  2. Rebecca

    När vi flyttade till gården plockade vi upp ca 200 hundbajspåsar på 50 m! Bara att fylla traktorskopan. Så sjukt äckligt. Satte upp en skylt att folk får ta med sig påsarna hem, vilket resulterade i att ”någon” saboterade våra stängsel på nätterna. Vuxna människor……..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>