Är ni servetter?

Ja, hur är det egentligen; är det bara jag som har en häst som VILL (OBS: inte FÅR) använda mig som en servett att torka av munnen på?

Eller känner ni er snarare som ett träd som hästen ska klia sig mot?

Jag har definitivt ingen lust att vara varken servett eller träd även om flera hästar jag ägt har VELAT använda mig till det ena eller andra om jag inte har markerat att ”NEJ, absolut inte”.

Låter ni era hästar klia sig mot er eller torka av munnen mot era kläder?

Varför/ varför inte?

Jag gör det alltså inte- dels för att jag inte vill bli omkullskuffad och/ eller helt grisig av hästspott och dels för att det helt enkelt känns ouppfostrat att ha en häst som inte respekterar min sfär.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Nej. Vill att hästen står still mer därför man ska göra något, ta av/på grejor, än ovilja att vara servett :).

    Svara
  2. CeciliaL

    Absolut inte, mina hästar har hyfs och fason, och jag vill inte bli omkullknuffad. Hade en häst som hade ett bett med parerstänger och den skubbade sig mot min rygg en gång (hann inte säga ifrån) och hakade i en av stängerna och rev ett stort hål i tröjan – ytterligare en anledning. Finns det verkligen någon som tycker det är ok att agera servett /träd??

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Nej, det får de inte. Jag får klia dem, men de får inte klia sig på mig. Tyvärr finns det en som tycker att hon står över detta och gärna snyter sig i kavajen när jag tävlar, de andra har greppat principen.

    Svara
  4. Rie

    Min häst försökte hela tiden jag hade honom att få klia sig på mig. Det fick han aldrig, men det hindrade honom inte från att försöka – jag kunde ju ha ändrat mig….suck…

    Svara
  5. Malin

    Nej mina hästar får inte klia/torka sig på mig och ingen har nog försökt heller.

    Svara
  6. Trasselkvast

    Absolut inte, det gör ont och vi kan fastna. Däremot kliar jag henne när jag tagit av tränset. Detta dock inne i stallet, så varför hon fortfarande efter sex år försöker klia mot mig i ridhuset efter avslutad ridtur är en källa till både förvåning och förargelse…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>