Också för livstidsdömda

Under en kortare period av mitt hästägande provade jag att ha Décima på spån i ett (fruktlöst) försök att få ett stopp på hennes kolikkänningar som kom med varierande frekvens.

Och ni som känner mig vet att jag vill ha mycket strö i boxen så ni kan ju tänka er hur mycket spån som gick åt…

Och vill man ha mycket spån och vitt spån får man antingen bara lassa in detta en masse eller försöka att mocka så petigt som möjligt.

Jag gjorde väl en kombination av båda delarna och klagade ofta på att spånmockning borde skötas av livstidsdömda ”för det tar ju aldrig slut”.

Och nu har jag upptäckt ännu en sak som dessa hade kunnat ägna sig åt: borstning av hästar som fäller!

Jag har gjort några fruktlösa försök med Messy men ärligt talat syns det ingen som helst skillnad mellan ”före borstning” och ”efter en lång stunds borstning”- hästen ser lika ruggig och hårbeklädd ut för det….

Verkligen tröstlöst så nu ger jag upp och väntar på att håren ramlar av för egen maskin…

image

Den lilla loppan!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Du får skaffa en sån där dammsugare! Har alltid funderat på hur/om de fungerar… I ditt stall med många oklippta (?) hästar kanske det skulle vara en affärsidé?

    Svara
    • Birgitta

      Vet inte varifrån du har fått att vi har många oklippta hästar i stallet men det har vi inte. De som är oklippta är typ 1-3 åringar och de är inte många. Alla andra klipps.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>