Fredag- glad

Tänk att man kan bli vrålförkyld inom loppet av bara några timmar!

Det var exakt vad som hände mig i morse och hade jag varit av klenare virke hade jag avanmält mig från dagens tävling och legat kvar i sängen.

Men med mig är det så att jag kan vara nästan hur sjuk som helst; när jag sitter i sadeln känner jag inget men så fort jag hoppar av kan jag ibland knappt stå på benen.

Riktigt så illa var det dock inte idag och med facit  hand så påverkade min förkylning inte mina resultat det minsta- det är nu, hemma i soffan jag känner mig otroligt ömklig.

Redan på framridningen till den första klassen var jag jättenoga med att tänka på vad X hade sagt igår;” håll kvar händerna i sina rätta position, gå inte fram med dom och ha tyngd i armbågarna”.

Och med dessa tankar i skallen så tyckte jag att jag hade en fin känsla både på och utanför tävlingsbanan och inte en enda egentlig miss heller.

Detta tillsammans med att det inte heller på denna tävlingsplats fanns något Vicke kunde oja sig över gjorde att vi fick till en av våra bästa ritter och poängen blev därefter, över 67 % och en fjärdeplacering.

Men så är det; alla dessa komponenter måste vara på plats; mitt fokus, inget gloende från Vicke, inga direkta missar och en korrekt form- annars dippar procenten direkt och så har det ju nästan ”alltid” varit- att en, några eller alla av dessa 4 saker inte har funkat.

Även framridningen till MSV C:1 kändes lika bra men inne på banan tappade jag just fokus på hur jag måste rida hela tiden och då blev det bara 62,5 vilket jag ändå tyckte vad helt ok.

Så en bra tävlingsdag har det varit och det är bara att hoppas att jag kan skärpa mig och rida på detta vis också framöver så att jag inte förfaller till gamla ovanor 🙂 .

image

Det absolut tråkigaste med att tävla är flätandet, vilket jag alltid har tyckt trots att alla mina hästar har stått som ljus under detta moment.

Vicke har en rejäl kalufs som jag varje gång jag ska fläta den tänker ”jag måste tunna ut allt detta hår” men så glömmer jag bort det till nästa tävling….

image

Inget att glo på….

Och ryttaren som syns i bakgrunden blev klassens vinnare vilket jag var övertygad om att hon skulle bli efter att ha sett en näst intill prickfri och jättefin ritt.

image

La upp denna bild på Facebook och har översköljts av grattis och över 100 ”likes” så det är nog fler än jag som tycker att det liksom äntligen ”var vår tur” 🙂 .

22 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Det är verkligen din tur, efter all otur med Kreon och sen med Vicke, jag är så uppriktigt glad för din skull 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Tack snälla du! Ja, Kreon var ett hårt slag och med Vicke har det inte heller varit ”a walk in the park” så här långt.

      Svara
  2. My

    Grattis till fina procent och fin placering 🙂

    Hur lång tid tar det för dig att knoppa? Själv tänker jag att jag ska tunna Luz man lite varje dag så blir det inte så jobbigt, men det glömmer jag och sen står jag där när det är dags att korta manen och undrar varför jag aldrig gör som jag tänker 😉

    Krya på dig!

    Svara
  3. My

    Det är ju en helt ok tid tycker jag 🙂 Samma som för M i stallet som oxå flätat mkt 🙂 Är nog svårt att göra det fortare om man inte har en perfekt mantjocklek 🙂

    Svara
    • Birgitta

      För mig är det inte själva tidsåtgången utan att det är så jäkla tråkigt.

      Men jag står inte heller och flätar pet-noga utan tänker att ingen kommer att detaljgranska just flätorna- det gör i alla fall aldrig någonsin jag själv.

      Men köttbullestora flätor och tejp i manen har jag sett och reagerat på (så fult så det finns inte ord 🙂 ) men annars så nä….

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Jag låter faktiskt hästarna har ganska tjock och lång man, och gör stora, bulliga knoppar. På Amelia 7 eller 9 st. Jag tycker det är snyggt och praktiskt!

        Svara
        • Birgitta

          Jag är mer gammeldags och vill ha kort man som inte är för tjock. Flätorna ska vara små och inte för många (max 12-13 stycken).

          Svara
    • Birgitta

      Extra roligt eftersom korrekta vägar tidigare faktiskt var mitt signum men som liksom har ”förfallit” när Vicke har haft sina värsta glo-attacker.

      Men när X på en träning påpekade att jag red slarviga vägar så skärpte jag mig direkt och det har gett resultat:) !

      Svara
  4. Madeleine

    Vi var ju på samma tävling. Och stort grattis till fina resultat.
    Din häst är så fin, flott och elegant.
    Ha bara tålamod så går ni långt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>