Ego-boost

image

Härom dagen publicerade jag detta foto på Facebook som snabbt fick över 100 likes.

Jag tänkte för mig själv att hade Vicke kunnat förstå detta så hade han varit mallig- jag har fått känslan av att han gillar att charma sin omgivning 🙂 .

Och för egen del har jag inga som helst problem med att boosta hans ego- tvärtom.

Jag har alltid trott på denna ”metod” vad gäller alla mina djur; att liksom låta dom förstå att dom är ”störst, bäst och vackrast”.

Så klart tror jag inte att djuren förstår de exakta orden om man säger ”hej min världsmästare” men jag är övertygad om att andemeningen går fram liksom ens handlingar.

Och även om jag många gånger INTE tycker att man ska förmänskliga djur eller tillskriva dom egenskaper som vi människor har/ känner så tror jag i just detta fallet på precis det motsatta, dvs jag är säker på att djur liksom människor mår mycket bättre på alla vis av att känna sig uppskattade eller rent av ”boostade”.

Jag har i alla fall alltid agerat så och har heller aldrig haft någon varken hund eller häst som inte alltid mött mig med glädje och där jag alltid känt att gillandet har varit 100 %-igt ömsesidigt.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Haha, jag brukar fråga min ponny: – Är du världens bästa ponny? (sen svarar jag åt honom med: Tänkte bli!) 😛 😛

    Svara
    • Birgitta

      Låter som när jag pratar med Soya och Vicke. Då om någonsin är jag både Birgitta 12 och 6 år.

      Och ja, Soya är ju världens finaste hund, hon kan inte hjälpa det utan någon måste ju vara det också 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>