Söndag- en repris och lite annat

För ovanlighetens skull har jag tävlat även idag, dvs 2 dagar i rad.

Också denna tävling hade lockat väldigt få startande; 8 i LA:n och 12 i MSV C:n.

Och precis som igår blev jag andra ekipage utanför placering i LA:n, denna gången på 65%.

Känslan var dock MYCKET bättre än igår- riktig fin och hade det inte stått några hästätande hinderinfångare utanför banan så kunde det ha blivit en procent till i protokollet.

Vicke ansåg dock att dessa ingfångare borde undvikas till varje pris så när vi närmade oss dom i förvänd galopp valde han ….harkel …låt oss kalla det ett sidospår 🙂 .

MSV C:n kändes också bra, i alla fall tills någon som hade parkerat direkt bakom domarbordet (egentligen bilen) valde att lasta ut sin häst precis när jag befann mig som närmast domaren.

Den urlastade hästen lämnade transporten med ett jättebrak som jag är övertygad om hade skrämt de flesta normala hästar och Vicke blev livrädd och så blev det en 4:a och en 5:a på de enkla bytena direkt därefter 🙁 .

Men vi hann få en 7:a på både vänsteröppnan och vänsterslutan och det sistnämnda är näst intill en världssensation 🙂 .

Att det blev betyg 4 på den svåra högerslutan skyller jag delvis på att infångarna stod kvar där och ”hotade” Vicke- klart man inte kan göra det svåraste man vet då…hmmm.

Summa summarum tycker jag att det går framåt- kanske inte så snabbt som jag skulle önska men så länge det ÄR ständiga förbättringar, om än små, så måste jag vara nöjd.

Domaren i MSV C:n var förresten gullig nog att kommentera ”släpscenariot” med orden ”Snygg häst med potential. Otur med urlastningen bredvid banan. Bättre lycka nästa gång.”

image

Hästätande infångare….suck…

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Men vilka små klasser? Brukar det vara så hos er? Är ju en jättefin period att tävla i nu tycker man?

    Svara
    • Birgitta

      Det har BLIVIT så och jag tror att det dels beror på att minst en stor klubb till hade tävlingar denna helgen men säkert också för att det har blivit dyrare att tävla. En regional klass kan kosta 200-300 kronor och jag gissar att en del tycker att det är för dyrt?

      Svara
    • Birgitta

      Nej, inte med denna hästen men nu när du påpekar det borde jag nog hålla utkik efter en kurs.

      Förra hästen Kreon var anmäld till 2 kurser men ena gången var han halt och andra gången dök kursledaren aldrig upp?!?!?

      Svara
        • Birgitta

          Det skulle han inte bry sig det minsta om hemma.

          Vi har ofta massor av hinder och dylikt stående i ridhuset utan stt han bryr sig- han tävlade en del hoppning som yngre och innan jag köpte honom.

          Jag tror inte att det handlar om just att infångare skrämmer honom- ibland kan det tom vara människor som enligt Vicke då står på ”fel” plats?!?!

          Svara
  2. Sara

    Jag tycker det verkar gå väldigt mycket framåt! Och vilken fin domarkommentar! Det är så roligt att läsa om ditt tävlande.

    Svara
  3. Hedwiginnan

    Det går uppenbarligen framåt! Jag var med min tränare i helgen och någon illvillig människa hade lagt en blå vattenslang på övre kortsidan. Vet inte hur många rörelser hästen gjorde för 7-8 men avslutade med att kasta sig där uppe så det blev 4-5. (överstrukna poäng i protokollet..:-P)

    Vissa hästar har helt enkelt mer nerv och det är alltid lättare att veta hur man borde gjort/ridit när man står vid sidan om.

    Svara
    • Birgitta

      Så är det ja. Hästar är olika känsliga och känsliga för olika saker.

      Ingen mer än Vicke reagerade på infångarna medan han på en del tävlingar faktiskt varit iskall medan andra hästar levt rövare.

      Men nu rider vi på 60-65 procent medan vi när det var som sämst låg på 57-62 :).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>