Veckan som gått

En ridmässigt omväxlande vecka; jag har ridit ut, ridit i ridhuset och på utebanan, i X ridhus, på en tävlingsgräsbana och en grusdito.

Träningen hos X gav mig en aha-upplevelse och jag har sedan dess tränat mer noga på både skänkelvikningar och skolor vilket bar fin frukt under söndagens tävling. 7:or på båda skänkelvikningarna, vänsterslutan och vänsteröppnan vilket aldrig inträffat förut.

Så vitt jag kan erinra mig på rak arm har jag aldrig förr tävlat 2 dagar i rad med Vicke men denna helgen blev det så och det gick helt komplikationsfritt.

Jag märkte inte av någon ovillighet eller trötthet under någon av de 3 klasserna och det hade jag väl egentligen inte förväntat mig heller eftersom jag aldrig rider fram särskilt tufft till några klasser jag rider.

Ett återfall i gloende blev det tyvärr också i söndags men det har jag varit beredd på och om det inträffar så sällan som det har gjort på senare tid så får jag nog acceptera att det kan hända då och då.

Nu blir det tävlingsuppehåll i några veckor och förhoppningsvis möjlighet att träna på ännu mer.

Ute börjar det bli hårt i marken på många av de vägar där jag vanligtvis rider vilket gör mig extra tacksam för flytsulorna.

Än så länge lyser mygg, broms och annat flygande elände med sin frånvaro och för min del vill jag helst slippa alla flygfän helt om det hade varit möjligt.

Eftersom vi sedan ett tag tillbaka använder våra gräshagar samt både väder och ljusförhållanden tillåter längre hagvistelse har Vicke fått gå ute mer vissa dagar vilket han förhoppningsvis uppskattar (jag gör det i alla fall  🙂  ).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>