Fredag- jag mäter

Nyligen blev jag av en bloggläsare tipsad om en app där man, bland mycket annat,  kan mäta hur långt man rider.

Jag gillar ju att mäta saker på olika vis och eftersom jag dessutom verkligen var nyfiken på hur långt jag vanligtvis rider installerade jag appen idag och startade den för första gången under eftermiddagens uteritt.

Idag blev det en runda jag rider när jag vill klättra en del OCH när korna tillåter mig att göra det; innan jag kan komma till de små backarna måste jag nämligen rida över en träbro bredvid vilken det ligger en gigantisk ko-hage.

Har jag otur, som härom dagen, står/ ligger korna PRECIS vid bron och tro mig- det är INTE läge att försöka tvinga Vicke över denna då.

Jag gjorde några försök sist men när korna började röra på sig fick Vicke fullkomlig panik- ni vet så där så att man inser att det kan bli riktigt, riktigt farligt om man inte genast avleder- i mitt fall genom att rida därifrån.

Men idag var korna många hundra meter bort och Vicke och jag kunde utföra det jag hade föresatt mig, dvs att klättra.

Förutom detta blev det mest galopp och skritt i början och slutet av rundan och när jag kollade på min I-phone efteråt kunde jag konstatera att vi hade ridit nästan 8 kilometer.

Det tycker jag stämmer ganska bra med vad jag trodde eftersom det blev så mycket klättrande under de 56 minuterna vi var ute och när man klättrar kommer man ju inte särskilt långt 🙂 .

Nästa projekt blir att mäta hur långt jag rider under ett vanligt pass i ridhuset för där inbillar jag mig att jag rider minst en mil, kanske till och med 12 kilometer eftersom jag travar och galopperar mycket och rider runt 55 minuter då också.

Men vi får se vad appen säger….

Någon som har provat? Vad kom ni fram till?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Jag springer ju en del så har en Garmin gps-klocka. Haft den på mig under vissa pass då man tex kan ställa in intervaller och sånt i förväg. Ett exempel på en vanlig uteritt: Vi var ute i 1h 3min. Vi tog oss 10,57km totalt varav 3,2km var skritt 5,13km var trav och 2,24km var galopp. Snittempot var 6min/km eller 10km i timmen 🙂

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Du vill inte rida i 12 km i timmen på ridbanan i snitt, det kommer verkligen inte bli någon bra dressyrridning med det tempot…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>