Dagens (shortchaps)fråga

chaps

Sent ska syndaren vakna höll jag på att säga…

Nä men jag är ju oftast den som föredrar ”det klassiska” framför ”nymodigheter” och att tex rida dressyr i shortchaps har fram tills nu aldrig föresvävat mig.

MEN; faktum är att jag har ett par HOPP-stövlar med mjuka skaft som jag använder till vardags (bara det…) och när de nu börjar sjunga på sista versen så väcktes idén om shortchaps för det BORDE väl vara ungefär samma sak vad gäller ”ridkänslan”, eller?

SÅ vad säger ni läsare om att rida dressyr i shortchaps- hiss eller diss?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Jag har ett par mjuka och två par hårda. De hårda är som stövelskaft- inte lika hårda som mina Königs förstås, men hårda så de står av sig själv om man ställer dem. De mjuka har jag bara när jag rider ut, men de hårda rider jag ofta dressyr i, även på träningar ibland. Det funkar jättebra tycker jag.

  Svara
   • CeciliaL

    Och skorna maste matcha, annars ser det inte snyggt ut. Jag ar inte dressyrryttare men har ett par snygga skor och matchande chaps (med hoga ’spanska’ skaft med bage alltsa, och dragkedja baktill) fran Ariat.

    Svara
 2. Frida

  Har ridit i shortchaps länge dels pga praktiska skäl (det är smidigt) och dels för att jag har för tjocka vader för standardstl på stövlar och är för snål för att måttbeställa. Funkar utmärkt tycker jag. Är man van vid hårda dressyrstövlar så är det nog en ovan känsla men det vänjer man sig vid. Jag hade satsat på Dyon, de håller i all evighet och har livstidsgaranti på en del delar och fixar allt annat som går sönder för en billig peng. Har fått byta dragkedjor på mina och det kostar ingenting, man får dock stå för frakten själv. De ska sitta snortajt för att de ska ge stöd och för att de töjer sig lite. Tycker det är jätteskönt att bara kunna dra av chapsen när man ridit istället för att krångla med stövlar.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>