Måndag- gymnastik och fram och tillbaka

I morse blev det en ”kombinationsritt”- först red jag ut och därefter blev det lite gymnastikhoppning.

Som jag har berättat tidigare vill jag gärna att det ska ”bli något” av uteritterna (läs: mer muskler och en uthålligare häst) och för att uppnå detta utan att behöva rida rakt fram på helt okuperade vägar i typ 2 timmar (då möjligen uppnår man detta enligt mig) så får jag i stället välja lite mer kuperad terräng av vilken det finns väldigt lite kring anläggningen.

Detta medför i sin tur att jag får rida vissa sträckor ”fram och tillbaka”- tex en liten backe som jag brukar galoppera uppför 4 gånger.

Det hade givetvis varit roligare att slippa rida samma väg tillbaka men man får försöka göra det bästa av det man har och som sagt tycker jag att bara rida rakt fram på grusvägar inte ger ett dugg, varken stimulans eller styrka.

Efter dagens terrängträning avslutade jag passet med lite gymnastikhoppning- det tror jag också är bra styrketräning.

Kreon brukade hoppa serier som nedan och med fler hinder därtill fast på töm och det kunde bli uppemot 120 språng som han studsade över lätt som en plätt.

I efterhand kan jag undra hur detta egentligen gick till då han ju togs bort pga ett helt söndertrasat bakknä som krånglade ganska länge.

image

4 småhinder på rad med 3 meter emellan- tror Kreon hoppade 6 eller 7 som mest- mer orkade jag inte dra fram 🙂 .

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Ta transporten o åk till Bokslogen exempelvis ? Eller stranden i Höllviken/Trelleborg ? Finns nog folk som gärna hänger på! Bla jag!

    Svara
    • Birgitta

      Hav/ vatten öht är tyvärr uteslutet pga flytsulorna- de ska inte utsättas för den sortens väta 🙁 .

      Skog har jag åkt till med tidigare hästar och tänker att jag ska göra med Vicke också, dock helst inte ensam OM det skulle hända något.

      Mailar dig!

      Svara
  2. Minstral

    Jag tycker det ger mycket att trava grusvägar, rakt fram och verkligen tänka rakt, variera med hög och låg form och ett raskt tempo.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>