3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast just klättringen är ju väl känt av de flesta så även variation. Inget nytt under solen precis. Jag har inte många höga backar men kör mycket galopp i uppförslut.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, absolut inget nytt under solen men jag tror i princip aldrig att jag har hört någon på varken ridskolan där jag stod uppstallad i mer än 20 år eller på nuvarande anläggning tala om klättring som en träningsmetod/ något de medvetet tillämpar.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Då har du nog haft en ganska begränsad/speciell grupp omkring dig? Jag tycker nog de flesta gör det, oavsett gren. Där jag bodde tidigare var det väldigt platt, och där hade varje travtränare med självaktning byggt en egen träningsbacke! Ryttarna beklagade sig och åkte till platåbergen och red då och då.
        Förresten en sann anekdot på temat:
        Vår förra hovslagare var även framgångsrik travtränare. Vid ett besök av en annan travtränare undrade denne hur det gick att träna hästar där, det fanns ju inga backar.
        — Vi har kanske inga backar, men vi har motvind, svarade min hovslagare.
        (inom travet används ju dessutom tryckvagnar där du kan reglera belastningen för att få styrketräning)

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>