Hur gamla ÄR ni?

image

Är det bara jag som dels känner mig långt yngre än min faktiska ålder men som också tycker att andra i min ålder har ”gubbat” och ”gummat” till sig rejält?

Jag kan ibland bli lite stött när långt yngre personer (typ 20-25-åringar) jag känner inte bjuder med mig på olika ”events” tills jag tänker efter och inser att jag inte heller hade bjudit med en nästan 50-årig ”tant” när jag var 20 bast.

För även om jag själv känner mig jätteungdomlig i vissa avseenden så misstänker jag att just 20-25-åringar INTE ser mig som  en jämlike vad gäller ålder 😄.

Och när vi ändå pratar om ålder; hur gamla är ni som läser?

22 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Jag är 37. Både känner mig och ser yngre ut, får fortfarande visa leg på Systemet (och för att köpa triss…). Har inte riktigt fattat hur gammal jag är, är det ungt eller gammalt med 37?

    Svara
  2. Cristel

    40 och ett halvt 🙂
    Tänker ofta att jämnåriga ser ut som gubbar och tanter. Men antagligen gör jag också det i andras ögon. Det är svårt att bedöma själv.

    Svara
    • CeciliaL

      Jag inbillar mig alltid att jag ser ung ut för min ålder, men får tyvärr inse att liksom de flesta ser jag ut ungefär som den ålder jag är… Blir alltid lika paff när jag ser foton på mig själv och ser en medelålders kvinna, förlåt jag menar en kvinna i sina bästa år! Age is just a number after all!

      Svara
      • Birgitta

        Jag tycker nog att ”man” åldras i olika takt, en del oförskyllt och annat genom egna bidrag (genom att inte ”sköta sig”).

        Vid vilken ålder man blir gråhårig kan man tex inte hjälpa eller påverka (annat än genom att färga håret ha ha) men jag tycker att det är otroligt vanligt att ”folk” går upp ganska mycket i vikt med stigande ålder och allt kan inte härledas till olika sjukdomar/ medicinering som kan påverka vikten.

        Jag har förvånats mer än en gång när jag på tex Facebook sett bilder på folk jag inte sett IRL på flera år; de har under denna tid blivit mer eller mindre överviktiga, ibland trots att de rider och ”borde” motionera därigenom.

        Svara
        • Minstral

          Jag höll vikten fram till min graviditet, sen visade det sig att jag inte kunde amma och jag har fortfarande 15 kg kvar, det är bannemig inte lätt, men det går ju såklart om man lägger manken till.

          Svara
  3. Dressyrtant

    45 snart. Kroppen känns som 80 men skolans värld håller en ung i sinnet.

    Svara
    • Birgitta

      Min kropp känns tack och lov inte som 80- möjligen när jag reser mig upp ur soffan och går de första stegen.
      Då hade jag inte gått igenom ett böjprov utan reaktion kan jag säga 🙂 .

      Annars tycker jag at min ålder mest syns på att jag hade haft en hel del grått hår om jag inte hade färgat det samt att jag sedan kanske 1,5 år tillbaka inte kan läsa mycket liten text på förpackningar tex. Otroligt jobbig insikt…då kände jag mig gammal (när det började).

      Svara
      • Dressyrtant

        Fick gråa hår när jag började som rektor…
        Jag skulle nog inte gå igenom varken böjprov eller hälsokoll…

        Svara
  4. mymind

    Ordentligt femti plus men inte riktigt sexti minus än :). Jag glömmer ofta hur gammal jag är, speciellt i stallet, men som tur är börjar familjens yngsta medlem, som också följer med till stallet, då och då påminna mig om min ålder. Dock inte i stallet :), det är ju en frizon :D!!

    Svara
  5. Minstral

    Jag är 43 och skulle trots övervikt och rökning nog sjutton klara ett böjprov 😉

    Svara
  6. Madeleine

    Jag är 52, ibland när jag ser mig i spegeln kan jag tycka att jag ser hyfsad ut. Har relativt lite rynker( bra gener)
    Men oftast ser jag en ganska trött människa. Har haft det tufft på den familjära fronten de sista åren.

    Svara
  7. Jeguo

    42, känner mig inte äldre än 26… Men då föddes min äldsta som nu är 16, hur gick det till?
    Visar fortfarande leg på systemet men får tyvärr färga håret då och då.
    Samma vikt som i tonåren och inga rynkor
    Känner igen det där med synen Birgitta.

    Svara
  8. LenaLu

    47 år, jag tror generellt att vi ser mkt yngre ut nuförtiden. Jag tror är vi är bättre på att ta hand om oss o att vi inte klär oss/ har frisyrer som gamla tanter.

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller med. Både utbud och medvetenhet är större idag än när tex våra föräldrar var unga. Idag tränar fler, det finns massor av kläder/ skor man kan köpa via nätet även om man bor i ”obygden” och man kan fixa både naglar, ögonfransar och annat på ett helt annat sätt än förr.

      Och vill man gå riktigt långt i jakten på bättre utseende kan man ju operera sig på lika vis.

      Svara
  9. LenaB

    48 år. När min optiker rekommenderade progressiva linser för ngt år sedan kände jag mig lite gammal;-). Böjprov, nä jag tror inte det hade funkat på mig, men det är nog många år sedan så det är kanske inte så åldersrelaterat. Gissar att folk tror att jag är ungefär så gammal som jag just är, kanske inte exakt, men 40+ ngnting. Bryr mig inte själv så mkt om ålder, är mest en siffra…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>