Månadens kommentar!

Ibland hajar jag till mer över vissa kommentarer än andra och idag var dök det upp ett sådant alster författat av signaturen HÄSTDJÄVLAR (bara det….)!

Så här skriver personen gällande ett inlägg jag publicerade för över 1 år sedan (!!!) och som heter ”Livsfarliga hästhatare”:

Men kan ni inte hålla er och era äckliga hästar ifrån samhället så vore det tacksamt och säkert uppskattat av många. Det är snart 100 år sedan hästen var ett ‘fordon’ – Get over it!

Tja…vad säger man….ingenting antar jag…..

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Åh, jag blir så trött på trångsynta människor.
    Hade en diskussion nyligen med en bekant om hur olämpligt han tycker det är att jag rider på Skanörs gator.
    Han menade på största allvar hur äckligt han tycker det är när hans bils däck kör i hästbajs, som sedan hammar i utspridd form på hans carport.

    Svara
    • Birgitta

      Han är inte ensam om sin åsikt även om jag inte delar den.

      Tror faktiskt att färre hade störts om de hade vetat/ tänkt på vad hästbajs egentligen är: mestadels torkat gräs 🙂 .

      Går inte att jämföra med tex hundbajs tycker jag- men det är som sagt MIN åsikt som många inte alls förstår.

      Svara
  2. Frida

    Alla får tycka som de vill men än så länge är det lagligt att rida på vägen (inte motorväg så klart) och vi är alla skyldiga att följa de lagar som finns. Bla att hästen räknas som ett fordon och att bilister ska visa hänsyn. Kan inte förstå varför det är så svårt för vissa bilister (ff män) att följa de lagar som finns och accepterar eller respektera att att hästar har rätt att framföras på vägar? Tycker att det blir värre och värre, det är fler som saktar ner och visar hänsyn när jag är ute med hunden än med när jag rider. Var kommer detta hästhat ifrån? Jag tycker att cyklister är ett drygt släkte ute på vägarna, de cyklar gärna i bredd, är drygt att köra om dem, de vinglar och har inte alltid koll utan cyklar lite som de själva tycker. Innebär det att jag skiter i att hålla avstånd i sidled när jag kör om? Eller att jag kör på dem lite diskret på bakhjulet när jag tycker det är jobbiga? Eller bländar dem med helljuset för att jävlas? Nej jag får inte göra det utan är skyldig att visa hänsyn hur dryga jag än tycker att de är och hur mkt jag än anser att de inte har på vägen att göra. Man har ett väldigt stort ansvar som bilist i trafiken men många verkar missa detta och tro att de har ensamrätt på vägarna, deras rätt att köra fort är viktigare än deras ansvar och andras liv. Arg kommentar men detta är något som stör mig enormt. Att den största risken och det värsta problemet när man rider ut är andras oförmåga att följa lagen och andras förmåga att visa hänsyn och förståelse för andra trafikanter gör mig rätt förbannad….

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår dig.

      Jag tänker många gånger att det är just ANDRAS agerande i trafiken som kan åsamka mig mer skada än jag själv.

      Själv vet man ju vad som gäller i trafiken och försöker hålla sig till detta men så länge det finns folk som kör både rattfulla och hittar på annat vansinnigt så hjälper det ju inte hur noga man själv är.

      Svara
  3. LenaLu

    Jag har en fundering på om det kan upplevas som om den som sitter på hästen får hästens egenskaper och blir stor o stark kanske farlig ( om man är ovan vid hästar) . företrädesvis är ryttaren kvinna . Den som i vanliga fall är det fysiskt starkare könet -mannen och som oftast irriterar sig på hästar blir klart i underlägeBara det att vi sitter högt upp, det måste titta uppåt. Att vi kan hantera detta otroligt stora o starka djuret som många är rädda för om man inte är hästvan, är säkert proviserade för vissa. Kan det finnas en sanning i det?

    Svara
    • Birgitta

      Det är inte omöjligt? Det är svårt att veta hur en del människors tankegångar går, framför allt när man resonerar så märkligt som vissa gör…

      Svara
    • Frida

      Tror det kan finnas en viss sanning i detta, många gånger är det kanske inte ens en medveten tankegång utan man är som man lite för van vid att man alltid har mer makt och mer självklara rättigheter? Det finns ju undersökningar där man haft samtal i grupp och kunnat påvisa att män i mkt större utsträckning än kvinnor uttalar sig tvärsäkert i olika frågor, oavsett kunskap, avbryter oftare och pratar mer. De är helt enkelt vana vid att alltid ha rätt, när en kvinna då tar upp plats på ”deras vägar” och dessutom på en stor och lite läskig häst känner sig kanske vissa män hotade och reagerar med ilska på hästbajs och att behöva köra sakta? Som sagt så är det nog långt ifrån alla män och för många inget medvetet men du har nog en liten poäng.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>