Söndag- blåsten med hösten eller hösten med blåsten

image

Ja, oavsett om det var blåsten som kom med hösten eller tvärtom så hade jag verkligen ingen sommarkänsla i morse i alla fall.

Det regnade på vägen till stallet och även om det otroligt nog var uppehåll under hela mitt ridpass så hade jag i alla fall sällskap av väldigt friska vindar som ni kan se på bilden ovan och i Vickes hår.

Men men…det positiva var att vår utebana bara blir bättre ju mer det har regnat på den (till en viss gräns dock ha ha ha)- Vicke går bäst på en aningens djupare underlag (även detta verkligen till en viss gräns) och med lite harvning på det så har man bäddat för ett bra ridpass vilket vi också fick.

Jag försökte rida som på förra träningen för X, väldigt samlat och med fokus på aktiva bakben långt under hästen och tyckte att jag fick till det bra.

I högervarvet är en svårighet att Vicke inte riktigt tar stöd på vänster, ytter tygel (utan hänger sig mer på höger tygel som man får försöka få bort honom från) och detta jobbade vi mycket med för X och jag tycker absolut att även det blev mycket bättre idag. Inte ramla inåt utan bära sig så att ytter bak måste ta i mer.

När vi var klara insåg jag att ännu en fördel med väldigt friska vindar är en torr häst så det var bara att sätta på regntäcket och släppa ut min finis i hagen för frukost och vila.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>