Söndag- tömmar och tömma

Ja, det är vad jag har ägnat morgonen åt: att tömköra och att tömma min box.

Det blev således ett tömkörningspass på grusbanan och jag tycker att Vicke såg väldigt fin ut.

Det känns som att polletten vad gäller att trampa på töm har trillat ner ganska rejält med våra mått mätt- det är (så klart) ingen regelrätt piaff man skulle få se som åskådare men absolut ”good enough” ansatser.

Tidigare var det från Vickes sida mycket ”jag lämnar spåret och hoppar omkring hit och dit” när jag ville att han skulle trampa på spåret men nu håller han sig där för det mesta och gör dessutom det jag vill fint.

Bra gymnastik för bakkärran helt klart (min också där jag springer bakom honom ha ha ha)!

Efter denna motion var det dags för mig att fortsätta min fysiska träning genom att tömma Vickes box inför stalltvätten.

Jag försöker att tvätta av väggarna i alla fall 2-3 gånger i månaden och vill inte tänka på hur boxen hade sett ut utan dessa regelbundna insatser. Vickes bordsskick är inte det bästa om man säger så…

Golvet brukar jag däremot inte sopa/ skrapa och det märktes i morse- se bilden!

image

Hur gör ni med era boxar?

Tvättar ni väggar/ krubba/ fönster regelbundet och sopar ni golvet eller skrapar rent det?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi har plastplank och plastskivor på ytterväggarna i alla boxar, så de är rätt så lättstädade .Krubbor och vattenkoppar skuras förstås regelbundet, liksom väggen runtomkring om det behövs. Vi har bäddar med torv i botten, så vi skrapar eller sopar förstås inte golvet så länge bädden ligger. Å andra sidan fastnar inte torv i golvet, så det är ”bara” att ösa ut inför städning. Dock blir det en hel del, då våra bäddar är kompakta och minst 10 cm tjocka. I år har alla bäddar åkt direkt ut i trädgården, inget har hamnat på gödselstacken 🙂 .

    Svara
  2. Sandra

    Då jag har torvbädd sopar jag aldrig golvet under året, sen får hästen torrt kraftfoder så slabb blir det väldigt lite av. Däremot bajsar hon mot en vägg, där kan jag bättra mig med städning under året, men det blir ju i alla fall en storstädning från golv till tak varje sommar.

    Svara
  3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Ha,ha fråga alla som känner mig☺️ är fanatiker sopar rent golvet varje dag, krubban rengörs 1g/vecka o fönster minst 1g/månaden. Yrkesskada har gått alldeles för många hygienkurser

    Svara
  4. Prick

    Gör rent 1 gång per år med högtryckstvätt, däremellan vid behov/akutinsatser, beroende på vad som hänt. Sopar aldrig golvet i boxen och förstår inte de om låter golvet ”lufta”, det bildas bara en onödig ammoniakdimma som är direkt obehaglig. Jag menar, det är ju också för att binda ammoniaken som man har strö!
    Har hink istället för fast krubba till den som slabbar mest med maten. Lätt att ta ut och göra rent.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>