Torsdag- torrt

Redan i morse hade vår igår tämligen blöta paddock torkat upp helt- det är verkligen skönt att ha en så välfungerande utebana!

Jag tror inte att vi har något speciellt underlag, det ser ut som vanligt grus i alla fall 🙂 men dräneringen fungerar ypperligt och hur dränkt banan än blir så torkar den upp i rekordfart.

Annars tycker jag att just utebanor till skillnad från många ridhus är eftersatta, de får liksom sköta sig själva vilket många gånger gör dom näst intill oanvändbara med mina mått mätt.

Jag vägrar att rida på djupa ”potatisåker”-banor liksom på de som är stenhårda och/ eller där man riskerar att kvävas av damm.

Vet ju tex en utebana som enligt mig inte går att rida på mer än möjligen någon vecka om året- övrig tid står den under vatten även om omgivningen är ökentorr- där undrar jag verkligen vad man gjort I STÄLLET FÖR dränering för det är liksom raka motsatsen- banan håller vattnet nästan året runt?!?!?

Hur som helst; Vicke fick arbeta med lite dressyr idag också och vi körde ungefär samma upplägg som igår- enkla byten, galoppombyten, förvänd galopp UTAN byten 🙂 och en del travslutor.

Annars har dagen ägnats åt lite flit (mer om det imorgon) och en skön skogspromenad med Soya och hennes vänner.

image

Vilja och Lovis är inte rädda för att doppa sig….

image

…medan Soya som vanligt anser att vatten- det dricker man.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>