Dyraste stallhyran?

Idag undrar jag vilken som är den idag dyraste stallhyran i Sverige, var detta stall ligger och vad som ingår i priset (exklusive eventuell motionering av hästen) ?

Det som fick mig att fundera på ovan är en diskussion jag hade med en annan hästägare som berättade om ett stall i Uppsala där stallhyran ligger på 5200:–/ månad- enormt mycket pengar enligt mig OAVSETT vad som ingår i foder och strö.

I Skåne vet jag enstaka stall som har en stallhyra på runt 4500 och jag minns att jag läste om stall kring centrala Stockholm där det kostade några tusen till även om jag inte minns de exakta summorna.

Men som sagt; vilket stall kan vi kora till det dyraste?

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    I stockholm kommer man nästan inte under 6 000 om det inte är ett kollektivstall med arbetsplikt. Värsta jag hört är 6 500 men då ingår inte täckesbyte, ta av skydd, in och utsläpp på helger – det kostar extra. Man kom lätt upp i 10 000 i månaden.

    Svara
  2. Emma

    Har hört att det kostar närmare 9000:- på Hogsta i Sthlm… Helt galet. Och då mockar man själv.

    Svara
  3. Prick

    Lästa ganska nyligen en artikel om vad det borde kosta med vita löner, moms och annat, för en inackorderad med full skötsel. Det hamnade på 10.000:- per månad.
    Finns ju få som är beredda att betala vad det kostar, därför lägger stallägare ofta ner en massa obetalda arbetstimmar för att hålla nere kostnaderna så att hyresgästerna ska ha råd med häst.

    Svara
  4. Sofie

    I mitt stall i Skåne är det full skötsel, ridhus och inkl havre och betfor kostar 4300. Här är många stall i nv Skåne som kostar som mitt eller mer när det finns ridhus och det är fullservice.

    Vad betalar du i ditt stall och vad ingår?

    Svara
    • Birgitta

      Betalar 2800:- och då ingår halm, havre/korn, betfor och saltsten samt 12 kilo ensilage.

      Tillgång till 20×60-ridhus och dito utebana. Hindermaterial.

      Ingår fodring, utsläpp och intag 6 dagar i veckan, söndagar sköts detta av de inackorderade vilket innebär att man utför ovan var 7:e söndag.

      Vill man ha sin transport på anläggningen kostar detta 100:- /månad.

      Svara
  5. Agnes

    Har hört att det kostar 12 000 kr/mån på Tullstorp (ridning av hästen ingår). Fullservice häromkring brukar kosta ca 4000 kr/mån och då ingår typ allt utom ridning.

    Svara
    • Birgitta

      Fast 12000 med ridning på Tullstorp låter väldigt billigt!

      Tror dessutom inte de tar in ”vilka hästar som helst”?

      Svara
  6. Ann

    Väldigt många stall i Stockholm där det kostar 7.000–8.500 per månad. Man är lite looser ur den aspekten här helt enkelt för våra löner är ju inte 30–50% högre direkt.

    Svara
    • Birgitta

      Tillgång och efterfrågan….

      I vissa delar av landet verkar man kunna stå uppstallad och få ”allt möjligt” för inga pengar alls…ren välgörenhet av stallägarna!

      Svara
    • Annelie

      Tror i o f s att våra löner OFTA faktiskt ÄR åtminstone 30% högre! Vi har ju tills nyligen haft kontor i både Malmö och Torsby (och flera små lokalkontor) och det har ju varit stor skillnad på löner för samma tjänster! Kolla lönestatistik på olika län på någon statistiksida. Som bidrag kan jag meddela att i det stallet jag rider – äldre byggnader med 16 boxar och lite ruffiga förhållanden (bajamaja-toa t ex), ganska dålig utebana och helt kollektivt – inget ingår i foder/strö-väg… är det 2000:- i kallhyra. Alltså utan någonting annat än box, tillgång till omklädningsrum och utebana.

      Svara
      • Annelie

        Då är det i o f s bara några km utanför Stockholms innerstad och med mycket goda möjigheter att åka buss/tunnelbana (fem minuter från tunnelbanan).

        Svara
      • Birgitta

        Jag har också fått uppfattningen att lönerna generellt är högre i Stockholm men HUR mycket högre har jag ingen aning om och det skiljer säkert också från bransch till bransch.

        Svara
  7. Louise

    Tycker det är rätt så vanligt i Skåne med hyror på 4-5000 😛 både med och utan service! Men det finns även områden i Skåne där man hittar myyyycket billigare. Så lite beroende på läge och skick på anläggning och om det finns ridhus osv. Jag betalar 4500:- och då ingår allt utom mockning.

    Svara
  8. Anonym

    Ja, inte vårt iaf 😉 Helt kollektivt, med 50 timmars jobb/år vid tävlingar också. 2 ridhus, paddock , utebanor, terrängbana, hindermaterial,toa/dusch, kök, transporten står gratis: 880:-/mån.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>