Lagom bilder?

Som ni ju har märkt är jag inget fan av bildbomber på bloggen, delvis beroende på att det inte går att ta sådär superbra kort med en I-phone vilket är den enda ”kamera” jag äger.

Men om ni får välja; vad tycker ni är bäst på en blogg?

Inga bilder alls, ett fåtal bilder (2-6) eller massor av bilder (typ 10 eller fler)?

Själv tycker jag att ”lagom är bäst”- gillar inte alls att behöva scrolla ner för att slippa se 15 bilder där motivet är i princip exakt detsamma med några mindre förändringar, ffa om jag läser via telefonen.

Men smaken är som baken och jag undrar hur ni vill ha det om ni får välja?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Bra bilder ar kul, fast inte 15 nastan exakt likadana (tror jag vet vem du syftar pa!!). Daliga bilder kan man lika garna klara sig utan, da ar det nastan battre med bra text som beskriver motivet. Min preferens ar for fatal bilder av bra kvalitet. Fattar inte riktigt det dar med att lagga up femtitolv nastan exakt likadana bilder av sig sjalv, saaa himla sjalvkar kan man val inte vara?!

    Svara
    • Birgitta

      Vet en hästbloggare som verkar ha dille på att lägga upp bilder på sig själv (utan häst) på Instagram och eftersom de alltid åtföljs av många gilla-tryckningar så antar jag att det känns skönt för egot.

      Alla har vi olika behov av att synas och höras och i olika forum….

      Svara
      • CeciliaL

        Tankte mest pa den duktiga ryttarinnan som lagger upp jattebra bilder pa sig sjalv med sina vackra hastar, och visst ar det kul att se, men de downloadar langsamt sa det ar litet irriterande ibland nar alla ar nastan exakt likadana, aven om de ju atminstone ar fina och relevanta (dvs nastan alltid hastbilder pa hastblogg). 🙂

        Svara
        • Birgitta

          Ja, den bloggen har blivit jättejobbig att läsa eftersom alla dessa bilder tar sådan plats. Och som du skriver så är motivet i princip exakt likadant på alla bilderna.

          Men det finns många läsare som gillar det.

          Svara
          • CeciliaL

            Helt klart finns det manga som vill kolla pa alla bilderna och sedan tala om vilken de gillar bast, hihi! 🙂 Men man far inse att de ar halften sa gamla som vi bittra tanter, va? 😉

  2. Hedwiginnan

    Jag orkar inte med 15 typ nästan likadana bilder. Går ut från bloggen direkt i sådana fall. 🙂 1-3 max o olika motiv får räcka.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    En bra bild räcker. En dålig bild är för mycket . Typ 😀
    Visst är det kul om det finns en bild med ett inlägg, särskilt om den på något sätt förstärker texten eller illustrerar något, men en massa dåliga eller likadana bilder gör iaf inte mig glad.

    Svara
  4. Frida

    1-3 bilder är ok och ger ett trevligt intryck. Men fler blir bara drygt, ofta innehåller dessa inlägg dessutom bara en massa bilder och ngn liten mening dvs inget egentligt innehåll. Tråkigt och jobbigt om man inte har en snabb dator. Jag vill läsa intressanta och genomtänkta inlägg. Väljer därför ofta bort bloggar med en massa bilder och ”dagens outfit” inlägg….

    Svara
  5. Linda

    Definitivt få. Jag blir tokig på folk som lägger upp en massa bilder som ser ungefär likadana ut. Som värst har jag räknat till långt över 30. På en häst som sprang i en hage.
    Jag tappar intresset efter en bild.
    Man kan väl iaf välja ut max 4-5 stycken om man nu är nöjd med många och vill visa.

    Svara
  6. Madeleine

    Ja du är inte hälften så duktig på bilder som du är att formulera dig i text. Så stanna du i texten

    Svara
  7. Linda

    Försökte kommentera tidigare men det verkar ha försvunnit.
    Jag tycker definitvt fåtalet bilder och med olika motiv helst.
    Jag vet en blogg som ofta, väldigt ofta lägger upp över 20 talet bilder på hästar springandes i en hage. Inlägg efter inlägg med långt över 20 bilder som ser likadana ut allihopa.
    Vem mer än bloggerskan själv är intresserad?
    Sen bryr jag mig inte om det är proffsbilder eller mobilbilder, bilder piffar upp och är roligt som illustration tycker jag.

    Svara
  8. S

    Lagom är bäst! En bild då och då är kul men håller med alla ovan att 15 bilder från samma dressyrpass med bilder som är mer eller mindre identiska är faktiskt helt ointressant. Blir yr I huvudet av att scrolla. Önskar jag kunde sluta läsa dessa bloggar och hålla mig till sådana som är intressanta på riktigt, dvs typ den här bloggen som dessutom har ett realistiskt vuxenperspektiv och handlar om en värld där man faktiskt inte har någon med sig varenda dag som fotograferar uteritter till och med. Härligt för dem. Jag är inte gammal och bitter. Haha…

    Svara
  9. Trasselkvast

    Fullständigt avskyr bildbomber. Okej (fast nä) om det är 15 bilder av varierande motiv, eller olika övningar, men 15 av ungefär samma, jag blir galen. Storbloggarna är bra på den saken. Välj en eller två som är vackra och illustrerar texten, och nöj dig. Vet också vem du pratar om, men hon var inte riktigt så illa i början. Låt oss alla kommentera exakt detta på nästa bildbombsinlägg så kanske hon tänker efter. För texten är ju intressant!

    Svara
    • Birgitta

      Fast ”tyvärr” verkar ju den bloggerskans bildbomber jätteuppskattade av (gissar jag) framför allt barn och ungdomar som inte kan se sig mätta på de förvisso superfina hästarna.

      Och var och en gör ju som den vill, man har förhoppningsvis bloggen mer för sin egen skull än för vad andra tycker för man kan ändå inte tillfredsstilla allas tycke och smak.

      Så det är bara att fortsätta att scrolla för oss som inte gillar det…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>