Dags att klippa?

Kanske ropar jag hej för tidigt men det KÄNNS som att sättandet av vinterpäls kommer att komma lite senare i år?

Vicke ser helt ”vanlig” ut i hårremmen än så länge och när jag kollade tillbaka så ser jag att jag var tvungen att klippa honom 27 september förra året och 22 september året innan dess.

Jag har som sagt svårt att tro att han ska hinna bli så långpälsad på 2-3 veckor men det är säkert möjligt?

Skären är i alla fall redo; dom skickade jag in för slipning (till Lyckliga fåret) i somras just för att inte plötsligt stå där lite överrumplad.

Hur är det hos er: har ni noterat någon vinterpäls än?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Jag klippte T i somras, juni tror jag det var, för att hon aldrig släppte vinterpälsen. Den är nu redo att klippas igen. Inte för att den är för lång, för det är den ju inte, bara jag som är bekväm av mig.

    Svara
  2. CeciliaL

    Ponnyn ar fluffig, araben inte. Kommer inte klippa nagon av dem da ponnyn ska pensioneras (26 ar gammal, tycker inte Pony Club ar kul langre, helt klart, aven om han garna tuffar ut i skogen da och da) och araben ska som du vet ocksa pensioneras (7 ar gammal, blir nog aldrig ohalt igen). Vi ar pa jakt efter ny hast at mig (inte hittat annu) och ny ponny at dottern (hittat en perfekt, men ska se en till imorgon innan vi bestammer oss), sa maste skicka ivag min klippmaskin pa reparation och slipning av skaren. 🙂

    Svara
  3. jannike

    min fäller för fullt och pälsen börjar tjocka till sig, men i år ska jag försöka vänta så länge som möjligt för att slippa klippa så många ggr. Ska skicka in mina skär nu i veckan till lyckliga fåret.

    Svara
    • Birgitta

      Väldigt nöjd med deras service!

      Vad gäller klippning äger jag en björn så jag får klippa 3 gånger oavsett. Står dessutom inte ut med tjock/ lång päls så det är inget att be för.

      Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag är ju lycklig nog att bara behöva klippa max två gånger, oftast bara en gång. Ingen av mina hästar får särskilt mycket päls. Den ena börjar det ändå kännas som det snart är dags för – henne brukar jag alltid klippa ganska tidigt. Den andra har fortfarande sommarpäls.

    Svara
  5. Minstral

    Jag kommer att träna oklippt idag och det kommer bli svettigt, för Diego har satt ganska mycket päls redan. Han går ju fortfarande ute på sommarlösdriften utan täcke och har då dessutom rest pälsen en del. Har inte tänkt på det så mycket innan men igår när jag galopparbetade på stubben så blev han rejält svettig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>