Utan stigbyglar

stig

Brukar ni rida utan stigbyglar?

För flera år sedan gjorde jag det flera gånger i veckan eftersom jag faktiskt tyckte att det var lättare att rida utan än med.

Så när jag inte orkade kämpa med stigbyglarna släppte jag dom och tyckte att allting blev mycket behagligare.

Numera tycker jag inte att det är någon större skillnad mer än att man kommer ner i sadeln bättre utan stigbyglar men eftersom man trots allt tävlar MED stigbyglar så tränar jag alltid så.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. jannike

    Vissa dagar när det känns som om jag inte riktigt kommer ner direkt när jag hoppat upp, brukar jag rida utan stigbyglar medans jag skrittar fram. Passar perfekt.

    Svara
  2. S

    På min förra hast kunde jag lika gärna rida barbacka som med sadel, men rida utan stigbyglar i en sadel, fy sjutton! Det är inte avsaknaden av stigbyglar i sig, men knölen som blir framför benen när man lägger upp stigbyglarna gör så förbaskat ont. Får blåmärken direkt. Bara släppa dem går inte heller, det är såå irriterande när stigbyglarna flaxar omkring själva när man travar. Kan ibland släppa stigbyglarna vid framskrittning för att få lite perspektiv på stigläderlängden.

    Svara
    • Trasselkvast

      Man måste dels vrida på lädren så de ligger som i en ögla, och dels inte dra i dem så de ligger spänt. Då får man inte skav av dem.

      Svara
  3. Frida

    Gör det ibland då det är bra för sitsen, ofta rider jag då lätt utan stigbyglar, en gammal klassiker som aldrig blir gammal. Ofta när jag får ngt problem i ridningen så testar jag ofta att lägga upp stigbyglarna en stund. Ofta märker jag rätt snabbt att jag sitter snett eller att hästen puttar mig till en sida och när jag hittat rätt igen så är problemet löst. Jag tycker att det är svårare att maskera problem i sitsen när man inte har stigbyglarna till stöd.

    Svara
  4. Minstral

    Jag rider ofta utan stigbyglar, lägger inte upp dem utan låter dem bara hänga, upplever inte att de flaxar omkring eller är i vägen alls faktiskt. Jag gör det när jag känner att jag inte kommer ner riktigt alt när jag behöver komma åt honom bättre. Lägga upp stigbyglarna framför sadeln går helt bort för mig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>