Sveriges tråkigaste jobb?

Just nu pågår ett stort beläggnings- (asfalterings) arbete i mina trakter och en vakt står då och då och dirigerar trafiken.

Detta fick mig att fundera över vilket som är Sveriges tråkigaste arbete då just ovan syssla lätt torde kunna platsa på en sådan 10 i topplista.

Tänk när flygvärdinna var det som var och varannan tjej ville bli?!?!!?

Det verkar också i mitt tycke vara ett grymt tråkigt arbete där mycket av ens tid går åt till att rabbla ”kaffe, te, kaffe, te” till allsköns passagerare.

Men vad tror/ tycker ni: vem har Sveriges tristaste jobb?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast som flygvärdinna har man ju iaf att göra hela tiden, själv bryr jag mig inte så mycket vad jag gör bara jag har mycket att göra så är jag nöjd. Alla jobb där man ”bara måste vara på plats” tycker jag verkar vara tråkiga, som det du nämner, eller jobba i någon affär där det emellanåt kan vara noll kunder men man måste ändå sitta i kassan. Skulle hellre vilja vara flygvärdinna än t.ex. pilot, bara sitta där medan autopiloten sköter jobbet.

    Svara
  2. Prick

    Jag tror att det tråkigaste jobbet är det med de tråkigaste kollegorna.
    Trevliga arbetskamrater kan få de mest enformiga arbeten att bli roliga.
    Att tvingas arbeta med otrevliga människor måste nog vara bland det värsta som finns.

    Svara
  3. Malin

    Jag håller med Minstral, allt där man är passiv. Stå högvakt vid i 4 timmar eller sitta som spärrvakt i tunnelbanan en tisdagnatt kanske?

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Min kompis son körde en period ”pilbil”, ni vet den där bilen med en pil på som står vid vägarbeten och visar var man ska köra. Han tyckte det var det tråkigaste han någonsin hade gjort och såg till att få byta bort såna uppdrag på åkeriet. Tydligen fanns det andra som tyckte att det var ett glidarjobb. Men jämfört med flaggvakten hade han ju ändå fördelen att få vara inne i bilen och inte ute i busväder.
    Jag håller med om att jobb där det är för lite att göra är det allra tråkigaste,och som egenföretagare har jag ju sett till att inte hamna i den sitsen. Jag extrajobbade iofs i handelsboden i Ga Linköping som student – och en tisdag i januari var det inte massor att göra direkt. Men man kunde alltid sysselsätta sig ändå – göra karamellstrutar inför sommaren, inventera, damma alla hyllor och föremål, flytta om karamellburkarna för att se vad som såg bäst ut, se till att brasan sprakade mysigt om det kom någon och ville handla, prata med de eventuella kunder som kom utan stress och i värsta fall plugga lite. Jag vet att jag en dag hade en dagskassa på 17,50, det kändes lite drygt! Det tråkigaste jobb jag har haft var nog att rensa grönsaker på ICAs centrallager – men som Prick säger, med roliga arbetskamrater så blir det helt ok det med. Det var ffa en tjej som var en mästare på att få upp stämningen där, jätteroligt att jobba när hon jobbade.

    Svara
  5. Trasselkvast

    Mitt absolut tråkigaste jobb var kassan på ICA i en liten butik där inte mkt hände. Så jag tror som det skrivs ovan att alla jobb blir roliga med roliga arbetskamrater och alla jobb där det inte händer mycket blir tråkiga.

    Idag jobbar jag ju ensam nästan alla dagar och trivs mer än bra med det, jag styr över min egen tid och är den roligaste arbetskamrat man kan ha 😉 men har tidvis URTRIST när jag måste göra rutinjobb.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>