Pris- vad väljer du?

För att anknyta lite till gårdagens inlägg om köp av plaketter; vad föredrar du för priser när du åker och tävlar om du får välja:

  • Kontanter som sätts in på TDB
  • En lite mer ”extraordinär” rosett och en fin plakett
  • Hederspris

Beroende på tävlingens status och annat kan man ibland få allt enligt ovan men ibland blir det bara en liten rosett och något billigt hederspris.

Spelar rosettens utseende någon roll eller är den ändå bara något som du lägger i någon byrålåda eller dylikt?

Vad är ett fint/ bra hederspris?

13 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Säger som du.

      Visst har jag fått en del mycket fina hederspriser men oftast sådant som jag lika gärna kunnat vara utan.

      Svara
      • CeciliaL

        Samma, pengar och fin rosett. Ful rosett klarar jag mig utan. Om inte pengar, kan jag garna ta en ’voucher’ (presentkort) fran nagot sadelmakeri eller foderhandel, men pryttlar (speciellt icke-hast-relaterade) vill jag inte speciellt garna ha. Tja, en chokladask eller nat kan val vara ok i och for sig, men nan flaska med plonk vill jag inte ha (dricker inte vin for ovrigt).

        Svara
        • Birgitta

          Ska det vara hederspris tycker jag att det ska vara både fina och användbara saker- ent nästan omöjlig kombination om det dessutom ska passa allas tycke och smak.

          Jag brukar berätta om ett ”skräckexempel”; när jag fick ett rött hoppspö (på en dressyrtävling) i billigaste utförande, det hade gissningsvis kostat 15 kronor på GEKÅS.

          Annars har jag faktiskt även sett en hel del fina priser från just GEKÅS, som arrangör i Skåne kan det löna sig att åka dit och köpa upp ett rejält lager av priser.

          Där kan man ju få tex täcken i fleece för 100-200 kronor vilket ändå många hade tyckt var ett helt ok pris tror jag.

          Svara
          • CeciliaL

            Skulle anda hellre ha ett presentkort pa Gekas pa de 100-200 kronorna isafall, sa jag kan kopa vad jag vill.

          • Birgitta

            Absolut.

            Bara man får ett presentkort som går att använda så att säga.

            Jag fick ett presentkort på 100:– en gång, affären låg flera mil ifrån mig och alla varor där var så exklusiva att det hundringen räckte till var ett par ridstrumpor.

            En bekant fick en gång ett presentkort till den lokala pizzerian som också låg flera mil ifrån hennes bostad…

  1. Emelie

    Hederspris är ett gissel, speciellt när man som arrangör sen får kritik för att det är ”dåliga hederspriser”. Jag ser hellre lägre startavgifter utan hederspriser. Startavgiften tillbaka tycker jag kan vara bra! Men i min värld är det som sagt rosetterna som är det viktiga, speciellt vid placeringar!

    (Min ponny har dock haft ett hederspris på sig i natt 🙂 Ett täcke som kors i taket passade!)

    Svara
  2. Jenny

    Jag vann en svettskrapa för 18kr (prislappen kvar) som första pris senast. Pengarna tillbaka är bra tycker jag – men vill gärna ha fin rosett och en plakett också ☺️.

    Svara
  3. CeciliaL

    Plakett vill jag inte ha forresten.

    Ja, presentkortet bor ju vara till nagot vettigt stalle, men om man rest en bit till tavlingsplatsen sa kan ju inte organisatoren ra for om affaren ligger en bit fran dar man bor.

    Svara
  4. Louise

    Håller med vad alla skrivit hitintills!

    Vill även lägga till att jag gärna hade sett att man slutade ha hederspriser med en viss storlek som man inte får byta. Säkert jättekul om man får ett täcke som passar, men jag har tävlat en liten storhäst som hade storlek 130 i täcke, och vi vann sammanlagt fem täcken i storlek 145-165 som bara fick ligga eftersom jag inte fick byta storlek…

    Svara
  5. JohannaB

    Jag tillhör tråkmånsarna, tycker både hederspris och premier ska BORT och att man istället kan sänka startavgifterna motsvarande så att alla får del av att det blir billigare.
    De som placeras är så glada över sin prestation att de inte behöver de där 200-600 kr de får medan de som sliter och tävlar och vänder slantarna för att få rutin skulle må bra av att varje start blev 20 kr billigare 🙂
    Ponnyryttarna blev grymt upprörda när prispengarna togs bort, misstänker det kan bli samma liv på ridhäst 😉 men faktiskt… Jag gick plus fjol när jag hade ett grymt bra år men det har hänt ETT år av femton möjliga 😉
    Premier från nationell nivå?
    Sänkta kostnader lokalt/regionalt?
    Skulle gärna se ännu billigare licens med, 50 kr per klass (istället för 150 kr per dag som idag) eller 750 kr för ett år (kostar det väl idag?) eller något, just för att göra det ännu enklare för de mest orutinerade att komma ut och igång?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>