Nytt jobb!

Jaha, då var första arbetspasset på mitt nya jobb avklarat!

Det blev redan innan min sommarsemester klart med att jag ska vara tjänstledig i 4 månader från och med 1 oktober för att prova på något nytt: nattarbete på Kriscentrum för kvinnor i Malmö.

Det är ett boende för våldsutsatta kvinnor med eller utan barn och jag tycker att det ska bli jättespännande.

Dels är det helt nya arbetsuppgifter för mig och framför allt helt andra arbetstider mot de jag är van vid: en verklig utmaning för mig som vad gäller sömn verkligen inte är någon nattmänniska- tvärtom!

Men samtidigt har jag tex alltid drömt om att jobba på Social jour i Malmö eller någon grannkommun (och dom jobben är ju på natten) och vara ledig för att kunna pyssla med djuren på dagtid så detta tror jag kommer att bli ett ypperligt tillfälle att prova på och se om jag har tagit mig vatten över huvudet eller inte.

Det är ju inte alla som trivs med eller ens KLARAR nattarbete så att prova i 4 månader känns som ett mycket bättre alternativ än att kanske ta en fast tjänst och sedan kort därefter upptäcka att ”näää…det går inte…jag håller på att gå under”. Då kanske man ”sitter i sjön” och inte kan sluta hur som helst och det vore ju förfärligt om det skulle kännas så.

Mina arbetspass är 10 ½ timme långa så det blir inte så många nätter jag jobbar varje månad (runt 15)  och att alltid vara ledig på dagtid hoppas jag ska bli jättebra även om jag så klart även måste ägna i alla fall en viss del av min ledighet till att sova 🙂 .

Är det någon här som jobbar natt eller har gjort det?

Vad tycker/ tyckte ni?

För/ nackdelar?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofie

    Vad roligt med nytt jobb! Jag jobbar natt som sjuksköterska och har gjort i 8 år, just av den anledningen att jag har häst. Funkar kanon, ångrar inte en sekund att jag bytte från treskift till natt. 🙂 Kan rida i dagsljus året om och anpassa mitt liv på ett annat sätt än vid heltid-treskift. Jag sover som en sten på dagarna också så inga problem, i de flesta fall vänjer sig kroppen vid att vara vaken på natten så det brukar funka bra. 🙂 Bara hör av dig om du undrar något!

    Svara
  2. Lotta

    Jag jobbar också natt. Har många hästar och det är jätteskönt att inte behöva släppa ut hästarna i mörker innan ett dagpass. Ingen trodde att jag skulle kunna jobba natt, då jag egentligen är en morgonmänniska, men man ställer in sig på att jobba så det går jättebra. Älskar friheten att vara ledig på dagarna och man gör många timmar varje natt så de lediga dagarna blir många. Det som kan ses som negativt är att det kommer perioder då man vaknar alldeles för tidigt och därmed får för lite sömn. Men fördelarna överväger och jag har nu jobbat natt i åtta år 🙂

    Svara
  3. Madeleine

    Låter som ett otroligt spännande jobb.
    Jag jobbar 17-08 med 6 timmars sovande jour, då jag sällan blir störd.
    Det är ett super bra sätt att frigöra ledighet under dygnets ljusa timmar.
    Lycka till

    Svara
  4. Linda

    Oj vad spännade, lycka till.
    Jag älskar att jobba natt, jag är ändå alltid vaken på nätterna. Fast jag har tyvärr jobbat väldigt lite natt i mina dar.

    Svara
  5. Bodil

    Lycka till! Har jobbat natt tidigare och jag tycker att det sliter en del. Tricket är att inte sova för länge när man väl går och lägger sig på morgonkvisten!

    Svara
  6. Pia

    Sitter och jobbar natt nu! Jobbar skift och nattveckan är mellan 21-07 och det tar ca 30 minuter att köra hem. Somnar oftast direkt och sover till ca 13.30. Har inga problem att ställa om men kan ha lite ”bakis-känsla” första dagen när jag gått av.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>