Smärtgränsen för träningar?

Efter en liten IRL-diskussion gällande nedan skulle jag vilja höra era åsikter:

Hur mycket skulle ni max kunna tänka er att betala för en dressyr respektive hopp-träning?

Vad gäller hoppträningen brukar ju denna till skillnad från dressyrträningen ske i grupp med flera deltagare- tycker ni att det ska påverka priset?

Jag har genom åren upplevt att smärtgränsen kan se väldigt olika ut för hur mycket man både KAN och VILL betala och det har inte bara med ens ekonomi att göra som jag har uppfattat det.

En del VILL helt enkelt inte betala X kronor även om de rent objektivt skulle ha råd utan de anser att denna tjänst inte får kosta mer än X kronor beroende på allt möjligt…tex att tjänsten kan tillhandahållas billigare av någon annan.

Detta tyckte jag själv var ett problem då jag försökte dra igång träningar på ridskolan för en herrans massa år sedan (det är mycket möjligt att det är annorlunda idag); på den tiden ville folk nästan inte betala något för att träna och…tja..då får man ingen tränare som vill komma heller…

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    För veckoträningar vill jag inte betala mer än 300-350. Ofta tillkommer runt 100 för ridhus. Speciella tillfällen typ ngn helgträning för långväga extremt bra tränare kan jag betala mer kanske runt 5-600. Sedan hittar man nog taket för vad jag vill betala

    Svara
  2. JohannaB

    Självklart är det så, jag skulle säkert kunna betala både en och två tusenlappar per träning och bara planera om min budget efter det, men jag tycker inte det är en rimlig kostnad så alltså köper jag då inte tjänsten till den kostnaden.

    Svara
      • JohannaB

        Jag skulle bara i undantagsfall och för något som är mer att se som nöje (rida för en cool tränare) betala över 1000 kr.
        Rimligt, eller som jag är bekväm med är 400-600 men jag skulle definitivt betala 600-800 kr också utan att klaga.
        Och det är betalningen till tränare, jag förstår att jag måste betala mina egna resor och ridhusavgifter men vill inte att tränarens arvode plus resa ska bli mer än ovan.
        Sedan kan det säkert förändras, det här är min hobby och jag kostar på den så mycket jag vill så skulle jag upptäcka att det blev ännu roligare för 1100 kr så är tusenlappen inte maxgräns längre 😉

        Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag har ridit för en del riktigt dyra gästtränare och tyckt det varit värt det – och i vissa fall även inte tyckt att det varit värt det. Men om en träning för 1000 kr ger lika mycket som fyra vanliga träningar, då betalar jag det. Men så kan man ju inte träna varje vecka, utan det får bli vid enstaka tillfällen. 4-500 är ju ett rätt normalt pris för dressyrträning, men även jag har upplevt att det kan vara svårt att få ihop folk som vill betala det veckovis eller till och med varannan, vartredje vecka. Tränaren som kommer hem till mig träffade jag när hon hade höstlovsträningar på en ridskola i trakten. Jag och någon mer ville att hon skulle komma regelbundet (minst en gång/månad, helst varannan vecka) men de allra flesta tyckte att det var för dyrt (400 kr). Nu kommer hon som sagt hem till mig när hon har möjlighet istället.
    För träning i grupp känns 250 mer lagom – man får ju inte alls lika mycket som när man tränar själv. Maken och jag delar förresten på en dressyrlektion ibland, det känns både tids- och kostnadseffektivt 🙂 Men det funkar bara om jag rider den ena hästen, med den andra behöver jag mer enskild hjälp.

    Svara
  4. Trasselkvast

    Tränar varje vecka för erkänt duktig hopptränare som gett T och mig ett riktigt lyft, det tar han 250 för, och då är vi max fem, det är rena fyndet tycker jag. Hopp/dressyrtränaren ”på gården” tar samma pris för hopp och 300 för dressyr, men då är man ju ensam. En timmes träning i båda fallen.

    Får även chans att någon gång i månaden träna dressyr för duktig B-tränare, det kostar 600 kr för 45 minuter. Åker ibland iväg och tränar för A-tränare i hoppning, det kostar 500 kr och DET är rena fyndet.

    Skulle kunna tänka mig att betala upp till 1000 för enstaka träningar, men veckoträningens gräns går nog vid 300-350, sen börjar det kosta för mycket totalt, iom att vi tränar båda disciplinerna.

    Svara
  5. Linda

    Min smärtgräns går nog vid 500-600kr inkl ridhus som landar runt 80kr.
    Detta är då för 30-45 min träning.
    Men säger som någon annan sa, ibland ger träning för dessa tränare samma resultat som 4 träningar för en annan tränare, billigare tränare och då är det ju absolut hört det. // Linda

    Svara
  6. Birgitta

    Som en parentes undrar jag hur många tränare som tar runt 200:- för enskilda träningar kör dessa ”vitt” då det efter skatt och sociala avgifter torde bli en väldigt låg timlön?

    Svara
    • Sandra

      Min tränare tar 250 kr inkl milersättning, superbilligt! Hon är i början av sin ”tränarkarriär” (men har bla ridit flera SM/NM/EM) därav tror jag att det förklarar prisnivån än så länge.

      Svara
      • Birgitta

        Så kan det absolut vara; är man i uppstarten av något kanske man ”måste” ligga lite billigare för att få ihop en kundstock.

        Svara
  7. Jenny

    B-tränare dressyr 30 min, ensam -350kr varje vecka (hemma)
    B-tränare hoppning 60 min, 3-4 i grupp – 400kr varje vecka (inkl ridhus)

    Det är min smärtgräns och det känns lite för mycket varje vecka egentligen men ändå värt det.

    Svara
  8. CeciliaL

    Ungefar samma som ni andra sager. Jag betalar £24 for 1h for dotterns traningar, och proportionerligt mindre (dvs £18 for 45 min etc) om det ar mindre an en timme. Plus £5 for hyra av ridbana. Har ingen hast att trana pa sjalv just nu, men upp till £35 inkl ridbanan tycker jag ar normalt.

    Jag har forsokt ganska lange att ordna en weekend clinic med en utmarkt tranare och da skulle man fa 2 traningar per dag, plus video, plus analys av video (avsuttet), plus teori plus diskussion plus att man kan titta pa de andras traningar etc dvs tva HELA dagar av intensiv traning och det skulle kosta ungefar £150-200 per person, vilket jag tycker ar helt ok for sa mycket traning OCH mat och ridbanehyra – jag har gjort tva av dessa clinics och det har verkligen revolutionerat min ridning. Men folk verkar inte vilja satsa pa det, vilket jag tycker ar konstigt – vad tycker de att en clinic ska kosta?

    Svara
  9. M

    Jag hopptränar aldrig i grupp, enbart om vi banhoppningstränar och vi är flera som åker till de stora ridhusen. Då brukar vi värma tillsammans med de hästar som passar och sen hoppar alla sin bana. Betalar 350 kr per häst för hoppträning för A-tränare. Dressyr/markarbete betalar jag 500 kr för. Dressyrtränaren tränar jag i snitt för varannan månad då min regelbundna hopptränare även hjälper mig på backen.

    Svara
  10. Madeleine

    Jag betalar 400:- för ca 45min. Rider i periodvis två gånger i veckan (när min häst är frisk).
    800:- i veckan är mkt och det har jag egentligen inte råd med, men det ger så bra resultat.
    400:- tycker jag är ett helt ok pris för vad jag får.

    Svara
  11. Minstral

    Jag betalar 350 för dressyr och 250 för bomträning i grupp, vitt. Vet inte var min smärtgräns skulle gå riktigt, det beror på hur ofta jag tränar. Hade Camilla höjt till 1000 hade jag fortsatt träna fast inte varje vecka utan 1-2 ggr i månaden. Som det är nu tränar jag en gång per vecka, två ibland. Ett träningspass för t.ex. Kyra, Kittel, Brink hade jag kunnat lägga 2000-3000 på lätt 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>