Ny tid

Kom ni ihåg att ändra från sommartid till ”normaltid” i natt/ idag?

Hörde på ett radioprogram där en kvinna radade upp en mängd nackdelar med att hålla på och ändra om tiden på detta vis- en del människor påverkas tydligen ganska rejält och ibland också länge av omställningen.

Själv märker jag inte av en timme hit eller dit särskilt mycket men det blir alltid lite bök med Soyas medicin som ska ges 2 gånger dagligen på tämligen exakta klockslag: 06.00 och 18.00.

Men vad tycker ni?

Är det bra eller dåligt med sommartiden? Fyller den någon funktion som ni ser det?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jag har gärna sommartid året om. Att ställa om klockan till vintertid/ordinarie tid ger mig bara ännu kortare dagar.
    På så vis är det väl bra att vi har sommartid.

    Svara
  2. Minstral

    Jag håller med Prick, skulle gärna haft sommartid året om, känns som att på sommaren har vi ljust så det räcker ändå, men på vintern skulle eftermiddagarna/kvällarna gärna varit längre. Så jag tycker vi ska ändra vintertid/ordinarie till sommartid konstant 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Håller med er båda.

      Jag har mer glädje av att det är ljust på kvällarna.

      Rider aldrig ut i mörker och då blir det flera månader om året som jag inte kan rida ut på vardagarna om jag jobbar dagtid och inte slutar tidigare.

      Svara
  3. DRESSYRLIV

    Haha… Har ingen klocka! Mobilen sköter det helt själv Det enda som kunde ställa till det här skulle eventuellt vara att en stycken två-åring vaknar femistället för sex men han sov så snällt till klockan sex som vanligt!

    För övrigt dör fler när vi ställer om klockorna.

    Svara
  4. Trasselkvast

    Vintertid är idioti. Fattar inte varför ett modernt samhäller fortfarande håller på med sånt. Visst, morgonen är ljusare, i ungefär två veckor, sen är det ju samma igen. Men PANG så är kvällen/eftermiddagen tokmörk, det lilla ljus folk hade på väg hem från jobbet existerar inte längre, och det påverkar både hälsa och humör. Mig spelar det ingen större roll (längre), eftersom jag förfogar själv över min tid, men tycker ändå det är komplett onödigt.

    Svara
    • Prick

      Men vintertid är den ”korrekta” tiden.
      Man ställer om klockan till sommartid och ställer sedan tillbaka klockan när sommaren är över.

      Svara
  5. CeciliaL

    Tycker inte det gör nån skillnad, jag har liksom ändå 24h i varje dygn så för min del kunde man lika gärna slippa allt krångel med att hålla på och ställa om alla j*kla klockor, mikro, väckarklocka, spis, bilklocka, etc etc….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>