Dagens reflektion

På Apoteket borde det finnas olika kassor; de för dom som bara vill hämta sin medicin och de som vill prata på om sina sjukdomar, biverkningar, de två miljoner recept de vill ha koll på osv.

Missförstå mig rätt; jag tycker att det ÄR och SKA vara skillnad på att tex handla i en mataffär och på ett apotek och man kan absolut behöva mycket mer service på det sistnämnda stället men för de som ”bara” vill köpa en vara kan det kännas ganska segt om flera i kön före tar upp jättemycket av personalens tid med ”sjukdomsbabbel” av alla möjliga slag.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Håller verkligen med! En annan sak är också att ”alla” pensionärer verkligen måste gå och handla, gå till apoteket m.m. när ”alla” andra slutar jobbet för dagen!

    Svara
  2. JohannaB

    Förbeställ på nätet, beställt före klockan 12 kan hämtas eftermiddagen dagen efter på Apoteket utan nummerlapp. Kommer snart en ny tjänst där man kan göra samma sak på bara 2 timmars väntetid 🙂

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    På vår förra ort fanns det ett apotek på vårdcentralen innan avregleringen. Efter avregleringen kom ett till, intill största mataffären. Jag såg det hela som ”snabba och långsamma apoteket” eller kanske ”sjuk- och frisk-apoteket” . I vilket fall var det ungefär den uppdelningen som du efterlyser, fast inte bara olika kassor utan helt olika apotek!

    Svara
  4. Prick

    Var det inte ett förslag att man ska hänvisa direkt till apotek istället för till vårdcentral? För att minska belastningen på VC.
    Att det tar tid för att man vill prata med personalen om något läkemedel tycker jag inte man ska uppröras över, eventuellt kanske det då är för lite personal? Jag tycker det blivit sämre med avregleringen av just Apotek, ffa när något är slut och man inte kan får reda på var det finns (inga gemensamma lager).
    Apropå att vara pensionär och ensam hörde jag någon som menade att ”det är ju så trevligt att handla/göra ärenden vid lunchtid då det är så mycket människor i farten”.

    Ni som ojjar er – tänk om ni själva någon gång blir ensamma och gamla och behöver hjälp och inte har någon att prata med.

    Svara
    • Birgitta

      Jo, fast det där tycker jag är ett fult kort att spela ut: ”jag är gammal och ensam och har ingen att prata med så därför ska jag få….”

      Ensam och utan någon att prata med kan man vara i ALLA åldrar och av många olika anledningar och jag tycker faktiskt inte att det är min sak att avhjälpa detta genom att, som i mitt exempel, vänta i en evighet i en apotekskö bara för att någon har ett behov av att prata.

      Svara
      • Prick

        Ja, fast i detta fall avsåg jag att man pratade om sjukdom/medicinen. Inte om vädret. Och att inte ha någon att prata (om sin sjukdom) med kan förstås många råka ut för men är man gammal kanske det är desto vanligare? Folk dör omkring en på ett helt annat sätt än när man är yngre.

        Svara
    • Minstral

      Jag menar inte att man inte ska få prata om sin medicin, eller prata öht Jag tror däremot inte människor i rusningstid är så sugna på att prata med ensamma människor, det skapar bara irritation. Finns massor med forum för ensamma, jag tror däremot inte bästa forumet är i en affär på eftermiddag/kväll. Jag själv är sjukskriven för tf och då passar jag ju såklart på att göra ärenden mitt på dagen. Jag tycker väldigt synd om ofrivilligt ensamma, men det är en annan diskussion. För övrigt så ser jag nästan alltid pensionärer som handlar tal alltså makar, då är de ju iaf två

      Svara
  5. Cicci

    Jag beställer alltid mina mediciner på apoteket.se. Hur smidigt som helst, får hem dem i brevlådan bara efter någon dag. Så slipper man prata med nån överhuvud taget 🙂

    Svara
      • Cicci

        Jag är inte säker på att det fungerar på djurmedicin. Jag tror inte det faktiskt. Men det kan du ju kolla upp. Annars är det smidigt att kunna kolla vilka mediciner man har recept på, eller behöver förnya, på apotekets hemsida.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>