Flytt!

Nu är det klart!

Jag har fått en lägenhet i Staffanstorp och flyttar redan den 1 december.

Det ska bli jätte, jätteskönt att få närmare till stallet och x-maken (där jag ju hämtar och lämnar Soya flera gånger i veckan) och att få bo på en större yta än vad jag har nu.

Här i Malmö har jag ju en superfin och helt nyrenoverad etta men efter att ha bott i hus i så många år och i större lägenheter dessförinnan så trivs jag inte med att ha det så smått.

Jag har alltid varit väldigt intresserad av heminredning och känner inte alls att jag kan ha det som jag vill med bara ett rum och en kokvrå att förfoga över och jag har inte heller fått plats med mina saker på ett bra sätt och har dessutom fått lämna kvar en hel del hos x-maken.

Nu blir det flytt till en 2:a vilket känns mer lagom och jag kommer att ha lika nära till stallet (knappt 4 kilometer) som då jag bodde i huset.

Området där lägenheten ligger känns lugnt och det är vad folk som känner till Staffanstorp också har försäkrat mig om och det har också varit viktigt när jag bestämde mig för lägenheten.

Jag hade kunnat få lägenhet mycket snabbare i en annan del av Staffanstorp med det området kändes inte lika ”bra” av olika anledningar.

Att jag fick denna lägenhet har jag bara min kötid (3 år) hos Boplats Syd att tacka- annars är det stört omöjligt att få lägenhet i denna region så vida man inte har tur och har kontakter vilket var sättet jag fick nuvarande lägenhet på men som hade varit omöjligt idag (det har skett ett byte av fastighetsägare under tiden jag har bott här…).

Så även om det känns surt med 2 månaders dubbla hyror (nuvarande hyresvärd verkar inte det minsta intresserad av att hyra ut min lägenhet tidigare trots skriande bostadsbrist i Malmö om vilket man hade kunnat skriva mycket och ha många åsikter om….) så är jag mycket glad att denna möjlighet dök upp och jag hoppas att det ska bli så bra som jag har tänkt mig.

14 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Tack!

      Ett tips: om du uppger din e-mailadress (tror det funkar med en påhittad också) så blir dina kommentarer automatiskt godkända efter att du använt samma e-mail 2 ggr.

      Svara
  1. CeciliaL

    Härligt! Grattis!

    Fast en sak undrar jag: var ställer man stövlarna och hänger sina rid- och stallkläder när man bor i lägenhet?? Och var tvättar man sina hästgrejor?

    Svara
    • Birgitta

      Denna lägenhet har en inglasad balkong där man kan ha de kläder/skor som man inte vill ha i hallen tänker jag.

      Fast jag kan också ha kläder/skor i vår sadelkammare.

      Tvätt av hästgrejer utförs av våra stallägare mot betalning.

      Svara
      • CeciliaL

        Låter ju ganska smidigt, fast brrr kalla stövlar funkar inte för mig längre få jag bara blir alltför kall om tårna så nu tar jag faktiskt in stövlarna från det svalare tvätt/sadelrummet och ställer vid ett varmt element trots att det säkert luktar litet! Lägger även mina kläder på elementet i badrummet så de är varma på morgonen (välkommen till Storbritannien, värmefiltens och varmvattenflaskans högsäte!). 🙂

        Svara
    • Lina HS

      Jag hade ridjacka och ridskor i källaren när jag bodde i lägenhet och ridbyxorna i en liten ”ridkläde-byrå” 🙂

      Svara
      • Birgitta

        Sedan är jag inte så kinkig att jag inte kan ha ridkläder i hallen- sååå skitiga och stinkande kläder har jag inte och ska ju dessutom bo ensam= ingen som störs 🙂 !

        Svara
    • Annelie

      Ja – det är VERKLIGEN ett problem beroende på hur mycket förvaring man har i stallet. När jag var hästägare hade jag gott om förvaring i stallet så jag hade i princip alla mina ridstövlar/ridskor, jackor, säkerhetsväst och what not där (två omklädningskåp till mitt förfogande). När man är medryttare blir det svårare – men nu har jag i alla fall så jag kan ha ridstövlar/skor, jacka, hjälm, handskar och sporrar i stallet/varmt utrymme.

      Vi har en jättestor inglasad balkong och jag brukar ha ridkläderna (ridbyxor, tröja och dyl) därute. Problemet blir på vintern – då måste man komma ihåg att ta in det i god tid annars är kläderna kalla och fuktiga… ingen hit!! En liten grovhall med egen entrédörr vore något!!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>