Dressyrbedömning på nätet?

Nyligen har det kommit en ny tjänst som ni kan läsa om här!

Vad tänker ni om detta koncept?

Är det en tjänst ni skulle kunna tänka er att använda och i så fall varför eller varför inte?

Priset (99 kronor) är ju i dagsläget väldigt modest men det framgår inte vad det kommer att kosta därefter och det kanske påverkar viljan att använda tjänsten eller ej tänker jag?

30 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Nä, inte intresserad 🙂 Lika lite som att jag tycker vad man gör på träning eller framridning är intressant ur tävlingssynpunkt. Man tävlar på tävlingsbanan, mot de som är med just då (en annan typisk ursäkt, svårt/lätt motstånd) för den domare som dömer där.

    Svara
  2. Prick

    149:- verkar vara det ordinarie priset. Jag skulle inte betrakta det som tävling, man får endast ta del av det egna protokollet/resultatet (ingen att jämföra sig med). Som ett träningsalternativ kan det väl vara jättebra? Ffa om man inte har tillgång till tränare tex?

    Svara
  3. DRESSYRSKOLAN

    Precis som Prick säger är ju detta ingen konventionell tävling utan ett sätt att tävla mot sig själv. Det här är en tjänst som till exempel kan vara till stor fördel för:
    – De som idag inte tävlar men vill testa på att bli bedömda – väcka intresse för tävling
    – Den som inte alls vill tävla men är nyfiken på vad en domare har att säga om ekipaget
    – Den som vill använda verktyget som en utveckling/sporre med sin tränare
    – Koll för om man är redo för nästa klass
    – Träningstävling i trygg miljö

    Hälsar Dressyrskolan

    Svara
  4. Minstral

    Jag hade tyckt det var jättebra att få ”hemmaritten” bedömd av domare, just därför att det alltid känns mycket bättre hemma och hade varit kul att se om det är så mycket bättre poängmässigt. Då vet man var man ligger i sin ridning utan störningsmoment eller nervositet. Får man då de poängen man tror sig ha så vet man att det man ska jobba på är just omgivningen och sig själv. Får man sämre än vad man tror så kanske det helt enkelt är så att det brister i ridningen. Så jo, jag tycker det verkar toppen faktiskt!

    Svara
  5. Malin

    Tycker också att det verkar vara en rolig idé och något jag absolut skulle kunna testa! Tror nog att många som inte tävlar skulle tycka att det var kul och 99/149 kr är ju inte mycket om man jämför vad det kostar att åka iväg och tävla, även om resultatet förmodligen inte speglar det som skulle uppnåtts vid en riktig tävling med riktiga tävlingsnerver.

    Svara
  6. Birgitta

    Att bli bedömd av en domare kan aldrig vara fel tänker jag; så länge man är medveten om att det högst sannolikt inte återspeglar en tävlingssituation.

    Filmar man hemma finns det mängder av hästar som går (och glor…sade hon luttrat) på ett helt annat sätt på bortaplan.

    Även egna nerver kan spela en mycket stor roll.

    Men som ett komplement så why not om man har kamera och villig filmare 🙂 .

    Svara
  7. Anna-Kajsa

    Nu framgår det ju inte klart om man kan rida WE-dressyrprogrammen (alla program upp till IntB, inte klart om WE-programmen är inkluderade), men där tycker jag att det verkligen skulle kunna vara bra att få hjälp eftersom det inte blir så många tillfällen per år att rida just de programmen. Msv WE innehåller några knepigheter som inte finns i andra program dessutom, det skulle vara intressant att få hjälp att putsa på dem.

    Svara
  8. LenaB

    Tycker det låter som ett bra komplement till annan träning. Det är ju kanske inte så ofta man har just en domares ögon på sig. Kan absolut tänka mig att prova detta!

    Svara
  9. JohannaB

    Jag blir lite misstänksam när domarna inte vågar stå på hemsidan med sina namn?
    Känns som om hela iden är för att man ska vara anonym och hemlig 😉 Jag har kanske inte nog med rampfeber (eller skam i kroppen) för att uppskatta det 😀 (och dessutom är min tränare utbildad domare så jag får hjälp med programridningarna på träning)

    Svara
    • Minstral

      Fast jag kan tycka anonymiteten är bra, annars blir det ju lätt snack, typ den domaren tyckte så när hen dömde mig på nätet, eller den domaren dömde mig på nätet och missade min hästs hälta m.m., folk gör gärna en höna av en fjäder och jag kan tänka mig att det inte är så kul att hamna i ord mot ord-situationer.

      Vad gäller att ha en tränare som är domarutbildad så tror jag inte det är till någon större hjälp faktiskt, ens tränare läser ju in så mycket mer och det blir inte någon rättvis bild hur man skulle bli dömd på tävling.
      Tror och anser jag iaf 🙂

      Svara
      • JohannaB

        Fast det får väl domarna alltid utstå?
        De dömer ju ekipage varenda tävling, under sitt eget namn, och måste stå för sin bedömning? Varför inte online?
        Eller såg nu att det gör dem om man betalar först så får man veta vilka de är 😉

        Svara
        • Minstral

          Fast det är ju lite skillnad, på en tävling har de allas ögon på sig, detta blir ju en lite annan situation.

          Svara
  10. Lee

    Jag skulle gärna prova. Men fråga till Dressyrskolan:hur vet man att det verkligen är utbildade domare som dömer?

    Svara
    • DRESSYRSKOLAN

      Hej Lee!

      Vad roligt att du gärna skulle prova Dressyrskolans tjänst!

      Eftersom vi marknadsför tjänsten med utbildade domare så vore det falsk marknadsföring och ett direkt lagbrott om detta inte stämmer. Användare på tjänsten kan läsa om våra domare och vilken utbildningsnivå de har, under fliken domare. Man kan också, när man har fått sin bedömning se vem av dessa domare som har bedömt din ritt.

      Hälsar Dressyrskolan

      Svara
    • DRESSYRSKOLAN

      Vad som skett mellan SvRF och skribenten i länken ovan kan vi inte kommentera eftersom vi inte har någon ytterligare information om detta. Vad vi kan säga är att vi innan tjänsten lanserades var i kontakt med SvRF och fick godkännande för tjänsten.

      Dressyrskolan har dessutom fört en dialog med patent- och registreringsverket som gjort bedömningen att på det sätt tjänsten är utformad utgör den inget intrång på upphovsrätten.

      Hälsar Dressyrskolan

      Svara
      • Birgitta

        Kanske är jag trögfattad men jag har svårt att förstå mot vad Ridsportförbundet skulle kunna motsätta sig.

        Det är ju inte så att ni publicerar deras program på nätet?

        Svara
        • JohannaB

          Jag tycker det är rätt tradigt när företag går i svaromål på blogginlägg så här 😛 men jag var iofs inte så positiv sedan innan…
          Jag förstår varför man måste kolla med SvRF, de har än så länge monopol på att tävla men man kan komma runt det genom att kalla det programridning. Ändock så utnyttjas ju SvRF:s dressyrprogram (företaget har inte hittat på egna) samt de av SvRF utbildade funktionärerna (domare). Nu har man fått okej av SvRF medan det tidigare företaget inte fick det…
          …är inte särskilt förvånad, SvRF verkar rätt amatörmässiga i mycket av kundkontakterna. Men det är ju bara för fler att ge sig in i det här, tror nog det kommer dyka upp enskilda domare som erbjuder detta (de har ju redan F-skattsedel så det blir rätt enkelt, ladda upp på YT och skicka länken, få en bedömning för en hundring. Mest populär kommer de generösaste domarna bli 😉 Nej jag ogillar iden, men är i och för sig rätt ointresserad av programridning i annat syfte än att tävla och det kommer jag aldrig göra via video)

          Svara
          • Malin

            Varför är det ”tradigt” att företaget svarar på kritik i blogginlägg/-kommentarer? Varför skulle kritikern ha rätt att stå oemotsagd bara för att åsikten framförs i en blogg?

          • Minstral

            Förstår inte varför det är tradigt? Det är väl jättebra att kunna få svar direkt. Vi lever ju i en värld nu där alla rör sig på nätet så även företag, smidigt sätt att kommunicera och slippa en massa byråkrati.

          • JohannaB

            Som sagt det är inte att åsikter eller kommentarer besvaras utan att man väljer att plötsligt vara ett företag istället för att använda sitt vanliga användarnamn som jag tycker är tradigt.

  11. DRESSYRSKOLAN

    Så här står att läsa på Svenska Ridsportförbundets hemsida:
    ”Det finns olika former av träningar som existerar runt om i distriktet. Pay and Ride/Jump är en godkänd träningsform om det arrangeras på rätt sätt, dvs inga resultatlistor skall upprättas och inga priser delas ut.”

    Då Dressyrskolans tjänst är att betrakta som en form av pay and ride (träningstävling) väljer vi att hålla oss till de av SvRF uppsatta reglerna kring arrangemanget.

    Hälsar Dressyrskolan

    Svara
  12. JohannaB

    Knepig marknadsföring dessutom: ”Det har aldrig varit enklare att tävla dressyr!” och ”Ingen licens krävs”…
    Ehhh… Var det inte träning de erbjöd? Varför skulle man behöva licens för att träna? Och hur kan detta ha något att göra med hur enkelt det är att tävla?

    Svara
    • Minstral

      Oj vad du verkligen ogillar detta. Jag tycker man kan se det som en kul grej och ta det för vad det är 🙂 Det är ju inte så att någon tvingar en att göra det 😉

      Svara
  13. JohannaB

    Nej jag tycker det är urfånigt att Liv inte kommenterar under sitt eget namn som hon brukar, varför är det plötsligt nu ett företag och inte hon som uttalar sig?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>