10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Oerhört snälla hästar. Hon är ju inte så spänstig men jag beundrar hennes uppfinningsrikedom och envishet

    Svara
    • Prick

      Haha – jag med!
      Och verkligen hjälpsamma djur! De sitter ju inte fast på något vis utan kan gå därifrån när de vill.

      Svara
      • Prick

        Lika respektlöst som att hålla på med exv voltige?

        Respekt för att hästarna är helt lösa.

        Svara
      • CeciliaL

        Haller inte med. Respektlost skulle vara att tvinga dem. Hastarna visar inget obehag och tjejen gor inget dumt som jag kan se. Att tvinga ett djur att gora nagot det inte vill ar respektlost, eller att hunsa det sa att det gar med pa saker for att det gett upp (’learned helplessness’), det tycker jag ar respektlost. Att klanga pa ryggen pa ett par hastar eller ponnyer som star helt avslappnat i en hage, hur ar det respektlost? Da ar det val mycket mer respektlost att lara in de olika rorelser och aktiviteter som vi agnar oss at med hastar, och som de accepterar med mer eller mindre entusiasm, beroende pa sina personligheter.

        Svara
        • CeciliaL

          Inget dumt mot hastarna menar jag, att lata ett barn klattra pa hastar losa i en hagen DET ar ju dumt i sig, forstas! (med tanke pa sakerheten, eller brist pa densamma).

          Svara
  2. Trasselkvast

    Hästar är individer och inga leksaker. De står ut med ungen för att de är snälla. Att behandla dem som en klätterställning menar jag är respektlöst mot dem och farligt om ungen applicerar det på andra djur.

    Svara
    • Prick

      Japp, hästar står ut med en massa för att de är snälla/väl uppfostrade. Barnet gjorde ju så där för att lösa ett problem, inte för att leka med en ”klätterställning”

      Din egen unge hade kanske löst saken på ett annat sätt, vem vet?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>