Söndag- plötsligt händer det

image

Nej, vi har varken vunnit eller placerat oss idag- tvärtom höll jag på att säga.

För första gången som jag kan minnas (och då snackar vi om en tidsperiod på över 25 år!!!!) har jag strukit mig från en tävling pga dåligt väder.

Och detta innan jag ens insåg att det endast återstod 5 (!!!) av de ursprungliga 20 i den första klassen!

Jag har genom åren både varit en riktig fighter och dumdristigt som få men idag kände jag att det fick vara nog.

Det var mycket som spelade in: regn, snö, blåst, att jag riskerade att inte hinna till jobbet i tid osv och med 5 startande i första klassen och 9 i den andra känns det inte som att jag kommer att ha gått miste om något.

Anläggningens hästar togs in efter bara några timmar i snö/regn som föll i mängder (klokt beslut enligt mig) och Vicke tackade för både detta och den uteblivna tävlingen genom att prestera ett jättefint tömkörningspass i ridhusets skyddande hölje.

Precis som andra påpekat nyligen såg jag idag också utvecklingen av traven som man, då jag köpte honom helst inte tittade på på lina 🙂 .

Och jag såg också hur fint Vicke sätter sig när man trampar honom- det blev väldigt mycket ”braaaaaa” som ekade i ridhuset!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Måste varit väldigt lokalt, jag körde Diva till min tränare idag vid 12-tiden, hon bor precis nedanför åsen. Visst var det snö och blåst men inget som störde, och då är jag ändå en superfegis och vägen till min tränare är grusväg och rejält kuperad.

    Svara
    • Birgitta

      I Eslövs 4 klasser idag startade 6,5,5 och 9 ekipage, en del från hemmaklubben.

      Samtliga klasser hade runt 20 startande igår kväll så det måste ha varit hos dig vädret var lokalt ok.

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag tror vädret söder om Romeleåsen var mycket bättre än norr om. Vi hade ju regn och blåst, men inte snö och is. Vi var funktionärer på Sydslätten och det var många strykningar där med, antagligen ekipage som kom norrifrån. Även våra hästar fick hagtiden förkortad idag, till 7 tim 30 min. Blåsten och regnet var inte kul, särskilt inte för Am som inte har någon skog i sin hage.

    Svara
  3. LenaB

    Vi hade också tävlingar idag, en hel del av de som inte står på anläggningen strök sig. Verkligen inget bra väder i Vellinge iaf, med en hel del snö redan i går kväll och mer idag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>