Veckan som gått

Under den gångna veckan har vintern visat sitt ansikte lite mer för första gången- det började snöa i lördags och fortsatte i söndags.

Som alla som har bott i Skåne ett tag ”vet” betyder snö här sällan ”vitt fluff som blir liggande i X dagar” utan det är oftare snarare ”våt sörja som slabbar ner allting men som med lite tur försvinner lika snabbt som den kom”.

Vi får väl se hur resten av årstiden gestaltar sig- jag har inget emot snö per se men då ska den just BLI LIGGANDE så att man kan använda den till tex snöträning med hästen men ska det bara bli blask av den vill jag inte se eländet!

Vicke har tränat på lika gott som föregående veckor och det kändes väldigt tråkigt att behöva stryka sig från söndagens tävling där jag hade hoppats att vi kanske kunde visa resultat som bättre harmonierar med trängen än tidigare.

Men jag vågade helt enkelt inte chansa och åka och det var jag lång ifrån ensam om att känna; ca 75 % av deltagarna i den första klassen jag skulle ha ridit strök sig och sedan strök sig hälften i den andra klassen också.

image

Så här såg våra gräshagar ut förra söndagen när vi ”stängde dom för säsongen”- nu är de täckta av massor av vatten och lite snöblask som ännu inte har hunnit smälta bort….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>