Hemliga priser?

Då och då läser jag på olika hästbloggar om att bloggaren antingen tränar för någon och/ eller ger träningar själv.

Det intressanta är att i princip VARJE gång någon läsare frågar vad det kostar att träna för bloggarens tränare eller bloggaren själv så lyser svaret med sin frånvaro- det verkar vara en otroligt hemlig grej?!?!

Antingen så låter bloggaren helt enkelt bli att svara eller så ges något kryptiskt svar i stil med ”du får själv ta kontakt med XX och fråga”.

Jag har verkligen svårt att förstå anledningen men ni läsare har kanske någon teori?

Att som seriös tränare hymla med sina priser förstår jag inte alls och kan inte se att man gör det i någon annan bransch heller?

Är det så att det trots allt fortfarande är vanligt med ”svarta pengar” och att det är därför priset för de icke invigda är hemligt?

Eller skäms man för att man tar betalt en viss summa och varför gör man det i så fall?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel Sörensen

    Jag håller med till fullo! Jag vill gärna kunna jämföra priser, kunnande och vad jag får för pengarna. Som med alla andra tjänster jag köper.

    Svara
    • Birgitta

      Det är för övrigt samma fjanteri som förekommer när hästar är till salu och säljaren inte vill skriva ut priset i annonsen.

      Tyvärr kan man inte ana sig till pris på varken tränare eller hästar utifrån en annons eller vad man tror sig vet om någon av dom….

      Svara
  2. Minstral

    Tycker oxå det är märkligt, bra att veta priset så man vet om man är intresserad av varan eller tjänsten, sparar tid och engagemang för alla inblandade.

    Svara
  3. M

    Håller inte med. Vet att jag har ett annorlunda pris än vissa andra som tränar på grund av flera anledningar. Eftersom jag har ett ”kontrakt” mellan mig och min tränare behöver jag inte heller säga det.
    Likadant skulle vi sälja en lastbil för x antal hundratusen. Först skrev jag inte ut priset (och alla gick ju självfallet i taket) och när jag väl skrev ut priset var jag en sniken person som fick härliga kommentarer om ocker-pris……

    Svara
  4. LenaB

    Kan det inte vara så att alla inte betalar precis samma till tränaren? Och då vill man inte måla in sig själv i ett hörn för att ha sagt ett pris som ”kreti och pleti” inte får sin träning för?

    Varför man inte sätter ut priset på en häst i annons är för mig ett mysterium, det är nämligen helt omöjligt att veta och en häst tex kostar 50 eller 150 tusen även om de på pappret ser lika ut vad det gäller härstamning och vad de gjort… Jag var själv en gång och tittade på en häst som enligt ägaren skulle säljas för ”en symbolisk summa”, den var riden men inte så mkt mer gjord med och inte sådär superlättriden heller, dessutom hade den varit till salu läääänge. Det visade sig att den symboliska summan var 50.000, vilket inte precis var vad jag tänkt, den säljaren kunde lätt ha besparat mig en resa och hästen en provridning genom att nämna vilken nivå ”den symboliska summan” låg på.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      När det gäller träningar tror jag som du – det finns många olika faktorer som kan påverka priset. Det har hänt att jag tagit olika pris av elever, och jag vet att det hänt att jag har haft specialpris hos tränaren. Är det hoppning kan det ju dessutom röra sig om olika pris i olika stora grupper (och hur långt tränaren får åka osv)

      Svara
    • Emelie

      Jag tänkte i samma banor ang träningar. Vill man veta ett pris på en vara så får man ju gå direkt till försäljaren.

      Svara
      • Birgitta

        Fast jag fattar ändå inte varför man inte svarar öht?

        Har på minst 2 bloggar sett att läsare flera gånger frågar ”vad kostar det att träna för dig” och det enda svaret de får är total tystnad?!?!

        Om man nu har olika taxor är det väl inte så svårt att svara något i stil med ”priset beror på hur många ni är som tränar och hur långt jag kör. Jag tar X kronor för att köra X långt. Om ni är färre än 2 elever kostar det X och annars kostar det X”. Typ!

        Tycker det är nonchalant att inte svara faktiskt.

        Svara
        • LenaB

          Aha, jag tänkte mer att du syftade på att man undrar hur mkt det kostar att träna för just bloggarens tränare, inte att bloggaren själv är tränare…
          Personligen hade jag nog inte velat skriva ut i kronor och ören vad jag betalar min tränare, då är det bättre att vända sig till den personen själv.

          Varför en tränare däremot inte svarar vet jag inte, lätt hade ju varit att bara be personen höra av sig i alla fall…

          Svara
          • Birgitta

            Det är klart att man kan ta kontakt privat men jag förstår ändå inte detta hemlighetsmakeri…

    • Birgitta

      Framför allt hos ”proffs” kan en häst som du och jag hade fått 150 tusen för kosta det dubbla.

      Sett det flera gånger….

      Typ ett stoigt sto som hade någon seger i MSV C som kostade 350.000 trots trist ridbarhet och ingen supertalang på något vis.

      Jag red den själv och fattade inget….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>