8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Hur kan du älska att harva? Är ju så tråkigt! Men jag kör ju i små cirklar över hela ridhuset vilket innebär att det tar cirka en timme. Upptäckte när vi harvade ”fram och tillbaka” att underlaget till slut flyttade på sig.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Om du har några olika mönster att variera mellan och ett bra galler som verkligen släpper igenom underlaget ligger det kvar bättre.

      Svara
      • Minstral

        Fast jag tycker ändå inte det blir bra att harva fram och tillbaka, har alltid tyckt det blivit bäst att harva i cirklar. Vi har galler som släpper igenom. Dessutom vill jag ha harvat så att jag får hjulspår överallt, det tar cirka en timme, alltså packar samtidigt som jag harvar.

        Svara
        • Anna-Kajsa

          Ok, vi sladdar dagligen i ca 15 min, men vi behöver ju inte packa topplagret, det är bara fem cm. Lagret under är väl packat, och iom att vi alltid jämnar till när vi ridit kommer vi inte ner i det. Jag kör för det mesta först kvadrater, spåret – B-E, spår och så förskjuter jag en bredd varje varv. Sen tar jag ett varv utmed spåret och sen rätt upp. Detta går ju att göra åt fyra olika håll. Sen har jag några andra mönster som jag varvar med ibland.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>