Söndag- äntligen

styrka

Det finns få saker som ger sådan tillfredsställelse i vardagen som en lyckad träning tycker jag så idag är jag glad som en speleman 🙂 !

Även om det inte var en evighet sedan Vicke och jag tränade för någon så har jag saknat det men idag var det dags.

Och Vicke kändes så fin hela passet och Mini tycker att han har utvecklats så det var en mycket nöjd Birgitta som hoppade av när lektionen var slut.

Idag red vi lite skänkelvikningar, skolor, byten och avslutade med fint tramp.

Vi vill få Vicke mjuk i både sidorna och nacken, han ska vara rund i formen men inte dippa ner skallen så som han tidigare hade för vana att göra..

Då var jag glad om någon domare tyckte att han var lite för öppen i formen men nu har vi höjt ribban.

Inte heller får han göra motsatsen i bytena, dra upp huvudet en liten aning utan gå kvar där han ska vara.

Det är ju hela tiden en balansgång, liksom mellan att kräva för lite, lagom eller för mycket.

Kräver man för lite sker ingen utveckling, kräver man för mycket finns risk för protester som skadar mer än gynnar så givetvis vill man hitta det berömda svenska ”lagom” 🙂 .

Och så bör man se till att variera det svåra med det lätta så att hästen inte hela tiden pressas utan att få en liten ”vila” emellanåt, kanske bara genom att man rider på en stor volt lite kravlöst mellan 2 svåra rörelser- så gjorde vi idag tex.

En annan sak som vi gjorde var att jag fick bryta av till skritt efter en halv långsida av öppna- då känner man verkligen om man har hästen helt med sig eller om den sladdar iväg i avbrottet.

Tricket är ju att göra öppnan, bryta av till skritt och fortsätta rörelsen i denna gångart och sedan åter sätta igång i trav, även då i fortsatt öppna. Inga mellanliggande ”slirningar” åt något håll! En bra kontroll och dagens ridtips till er 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>