Helt otroligt…fortsättning på gårdagens dilemma

image

Alltså…det här är nästan lite creepy….

Gårdagens inlägg om mina rökande grannar skrev jag för flera dagar sedan- det blev bara inte av att jag publicerade det eftersom jag tyckte att andra inlägg skulle ”komma före”.

Och tror ni inte att jag dagen innan (dvs i måndags) jag publicerade mitt inlägg ser ovanstående lapp uppklistrad utanför entrén?!?!?!?

Jag är tämligen övertygad om att jag vet vem som har skrivit den då det endast bor 6 hyresgäster i huset, dvs ”rökarna” och 5 hushåll till.

Eftersom deras beteende känns väldigt invant har jag svårt att tro att någon av de hyresgäster som bott länge i huset helt plötsligt skulle reagera utan det ”måste” vara någon nyinflyttad.

Eftersom det inte är JAG (fast för 20 år sedan hade det tveklöst VARIT jag) så gissar jag att det är min närmaste granne som också är ganska nyinflyttad.

Om anonyma lappar kan man tycka mycket och vi får väl se vad som händer härnäst….

Får ju bara hoppas att jag inte får skulden fast det tror jag faktiskt inte.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Så himla fegt med anonym lapp, risken är att de bara blir irriterade och struntar i det. Fattar inte varför man inte kan prata med varandra? Det mesta brukar lösa sig då 🙂

    Svara
    • Prick

      Man kan väl inte bli irriterad på att någon (okänd) vill att det ska vara rökfritt vid porten?

      Svara
      • Minstral

        Nä men på att inte denna någon kan säga detta face to face. Anonyma lappar el anonyma meddelande på whiteboard är aldrig okej i min värld.

        Svara
    • CeciliaL

      Men alltsa, en artig lapp som ber en inte roka direkt i porten, det ar val inget att bli irriterad pa, oavsett om den ar anonym eller ej? Tycker personligen att det ar ok, och inte fegt.

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag tycker också det är ok även om jag själv hade skrivit under, eller sagt till vänligt när jag passerat. Sen förstår jag inte varför du är rädd för att få ”skulden” för lappen? Du tycker ju precis så och funderade på att själv sätta upp en lapp? Om någon frågar om det är du är det väl bara att svara ”nej, faktiskt inte, men jag håller med om att det är olämpligt att röka precis utanför dörren”

    Svara
    • Birgitta

      Jag vet inte varifrån du har fått för dig att jag funderade på att sätta upp en lapp för det gjorde jag absolut inte.

      Jag gillar inte anonyma ”pekpinnar” per se- finns så många som gömmer sig fegt bakom icke undertecknade budskap och som aldrig skulle våga säga ett knyst.

      Och just därför vill jag inte att grannarna ska tro att det är jag för de kanske skäms och vågar inte konfrontera mig heller utan går och tror (felaktigt) att jag är lika feg som dom.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Ok, jag ser nu att det var en massa andra som pratade om lappar, inte du 🙂 Men det bästa sättet att visa att du inte är feg är väl att prata med dem! Man behöver ju inte vara otrevlig för det.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>