8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lena

    Okej………då är du ju en mycket hemsk människa. Märkligt att någon som äter kött inte reflekterar mer och dessutom publicerar en bild som utan omsvep påvisar att du är en hemsk människa. Hästmänniskor i ett nötskal! Bara man är snäll mot hästen, hunden och katten så är man snäll mot alla djur. Men märkligast är ändå den totala bristen på insikt i vad ens beteende bidrar till. Inte speciellt svårt att ta reda på om man verkligen är en djurvän

    Svara
    • Birgitta

      Man kan så klart dra allting till sin spets och tolka det hur man vill. JAG tänker vad gäller ”how you treat animals” hur man behandlar djur i sin omgivning- inte huruvida man äter griskött från djur som fötts upp dåligt eller om man köper ägg från burhöns.

      Men det är MIN tolkning i just detta fallet.

      Svara
  2. Lena

    Ett ännu mera märkligt beteende. Grisar och kor är i din närhet, på din tallrik. Det anmärkningsvärda är att ett beteende som appliceras på ett djur hade klassats som djurplågeri på ett annat. Att man personligen inte avlivar eller missköter sina djur innebär inte är en djurvänn. Ens handling har betydelse, sen att många stoppar huvudet i sanden och inte vill inse vad deras agerande resulterar i är ignorant. Människor förfasas över misshandel av exempelvis en hund men sänker inte grisen en tanke. Otroligt hur mycket hyckleri som finns just när det kommer till djur. Som att tro att man är djurvänn när man äter kött. Ungefär samma resonemang som att säga sig vara emot våld för att sekunden senare slå till någon. Bilden ovan tycker jag inte lämnar rum för tolkning. Hur man behandlar ALLA djur säger betydligt mer om en person än den som bara anser att visa djur är värda att behandlas väl. Den så kallade köttparadoxen är väl utbredd hos många. Köttparadoxen: the fact that most people care about animals yet embrace diets that necessitate harming them

    Svara
    • Birgitta

      I sak har du absolut rätt men jag orkar ärligt talat inte vara världsamvetet särskilt mycket- därtill är jag en för egoistisk person.

      Och ska man dra allt djurplågeri till sin VERKLIGA spets så kan man inte gå utanför dörren för då trampar man ihjäl en massa myror och andra kryp.

      Nej, jag vet att djur föds upp mycket dåligt på många ställen och jag äter dom ändå…det är bara att erkänna att jag inte alltid har koll eller är nogräknad.

      Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag får så många frågor i mitt huvud när jag läser det du skriver. Är man djurvän om man äter vilt? Om man äter djur man själv fött upp och gett ett bra liv? Hur tänker du dig att t ex kors och grisars liv skulle se ut om vi inte åt kött? Vildkor? Slår du flugor?

      Svara
  3. Madeleine

    Visst har Lena rätt i sakfrågan. Egentligen borde jag inte sätta tänderna i något kött. Men det gör jag så gott som dagligen.
    Jag drar gränsen vid att jag inte äter djur som har namn.
    Och vad det beträffar om hästkött , så har jag inget emot om andra äter dem. Men vill inte att dom transporteras levande flera hundra mil för att slaktas.

    Svara
  4. Prick

    Jag köper aldrig annat än svenskt kött och då gris eller nöt. Äter aldrig kött ’ute’ och brukar be om vegetariskt alternativ om det är konferens eller liknande med jobb. Kan inte längre äta kyckling trots att jag tycker det är jättegott. Den som sett hur kycklingproduktionen fungerar och väljer att äta ändå kan i alla fall inte jag betrakta som någon vän till djur. Undantaget gårdskött givetvis. Hur någon ens kan komma på tanken att köpa danskt griskött är för mig en gåta.

    Håller med Lena.

    Svara
  5. Lena

    Ja det krävs sanerligen ingen stor uppoffringa för att göra det lite bättre för djuren. Man kan exempelvis äta mer vilt och köpa ekologiskt kött från närområdet. Personligen vill jag inte göra något av det, då jag ser djur som mina vänner. Mina vänner äter jag inte. Sen kom frågan om flugan upp, min gränsdragning är: Jag slår inte ihjäl flugan om den inte skadar mig eller min häst. Lika lite som jag springer runt och slår ihjäl alla gettingar. Sticker de mig är det en annan femma. Dock finns det ju absolut saker som man kan göra för att göra det bättre för djuren som hamnar på vår tallrik. Att hänvisa till ”världsamvetet” är bara löjligt! Detta handlar inte om något världsamvete, utan om det egna samvetet. Att ta ansvar för de egna handlingar som direkt eller indirekt skapar lidande för djur. Det finns många fördelar med vegetarisk kost och vill man inte ”gå hela vägen” så finns andra alternativ(som Prick skriver om) Att man inte orkar duger helt enkelt inte! Men dessvärre är nog du Birgitta väldigt representativ för mänsklighet i der här fallet. Latheten och bristen på empati hos mänskligheten avseende djur är sorlig och gör mig gränslöst ledsen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>